A napfény illata

Illatos, zamatos orgonaszörp

Szerintem az orgonáról az embereknek az anyák napja és a ballagás jut eszébe, meg a kellemes orgonaillat, ami bejárja a lakást, ha egy csokor orgona kerül a vázába. Azt viszont, hogy ehető és finom szörp is készíthető belőle, talán kevesebben tudják. Én sem tudtam korábban, de az ibolya szörp készítése után irodalmazni kezdetem az ehető… Tovább »

A virágok esete az ételfestékkel

A pufifestéket  kevertük ki éppen, amikor az ételfesték láttán a kisfiam megszólalt: ” Anya, képzeld, az óvónéni varázsolt, kék vízbe tett virágot és az is kék színű lett. Kipróbáljuk mi is?” Hát persze, hogy kipróbáljuk, hiszen ilyen kíváncsi szemeknek nem lehet ellenállni :-), ráadásul egy ilyen varázslatot én sem hagyhattam ki. Sebtiben szedtünk is a… Tovább »

Virágdíszek

Gyerekoromban lakott egy kedves idős néni a szomszédunkban, akinek sokat segítettem apró dolgokban, és ő ezt úgy köszönte meg, hogy gyönyörűszép virágai közül adott egy csodálatos, hosszan virágzó hagymás növényt. Ez volt az amarillisz. Azóta vagyok rajongója és több-kevesebb sikerrel hajtatom is. Így, karácsony tájékán mindig van egy amarilliszem, mellyel nagyon hangulatos lesz a lakás…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!