A napfény illata

Párna varázserővel

Fájós pocaknak,  sajgó füleknek, hasogató deréknak, kihűlt gyerekkezeknek. Ebben a hidegben bizony nem ritka, hogy a gyerekek megfáznak, netán a fülük is begyullad, vagy átfagynak az apró kezecskék. Ilyenkor előkerül nálunk a cseresznyemag párna. Nagyon szeretem, mert természetesen lehet vele csillapítani a fájdalmat. Mivel még maradt a nyári gyűjtésből, egy újabb gyógypárnát varrtam. Ha esetleg… Tovább »

IKEA tornazsák sk.

Nemrégiben az IKEA varrószemináriumán jártam, és varrtam egy cuki kis tornazsákot, melyet hazafelé is büszkén nézegettem. Na, mit mondjak, hogyha valaki 3 éve nekem azt mondja, hogy ilyet fogok varrni, sőt a varrás is tetszeni fog, hát alaposan megmosolyogtam volna!:-) Az IKEA évente tart varrószemináriumokat (meg egyéb szuper jó tanfolyamokat) az IKEA Family tagoknak ingyenesen,… Tovább »

Csináld magad: Nyuszis tojásgyűjtő zsák

Ugye, hogy telik az idő?  Már tényleg a nyakunkon a húsvét, amit a  gyerekek már nagyon várnak, mert szünet lesz az oviban, suliban :-),  mert tojás festünk, és mert ilyenkor van tojáskereső vicces feladatokkal és finom csokitojásokkal. És a tojásgyűjtögetéshez nyuszis zsákocska is dukál, pom-pom farokkal! Ugye cuki? Amikor megláttam ezen az oldalon a nyuszis… Tovább »

Szörnyecske a nadrágon

Sötétkék katicás pulcsi, piros dzsörzé nadrág, melynek a térdén éktelenkedő lyukat  kék színű, szív alakú folt takarja, és melynek  szárát  kék anyagból készült toldás hosszabbítja: így öltöztem én oviskoromban. Az ovális és szív alakú foltok hozzátartoztak az ovis nadrágokhoz, legtöbbünknek ilyen volt. Ma sem szeretem kidobni a rövid, vagy hibás nadrágokat: csereberéljük, megfoltozzuk vagy feltuningoljuk… Tovább »

Vidám tavaszi pulcsi-táska

Egyszerűen imádom! Vidám, tavaszias, újrahasznosított és az első sk. táskám! :*) Biztos Ti is vagytok úgy vele, hogy valamit mindig félretesztek, aztán halogatódik, halogatódik, majd vagy hirtelen elkészítitek, vagy végleg feledésbe merül. El sem hiszem, hogy már 5 évvel ezelőtt turiztam ezt a klassz kis pulcsit, aminek színei rögtön megfogtak, és mikor megláttam, hogy nagyrészt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!