A napfény illata

Bakancslista a tavaszi szünetre

25 tavaszi élmény a gyerekekkel.   A gyerekeim már vágják a centit, számolgatják, mikor lesz már szünet, és valljuk be, már nekünk sem ártana egy hosszabb pihenő. Hiszen annyi mindent lehet csinálni egy hét alatt.  Ha akarjuk, későn kelhetünk – persze, ha ezt a gyerkőcök is így akarják -, ne rohanjunk, élvezzük az együttlétet, nevessünk,… Tovább »

Expo pavilon a dombtetőn

Kitalálod, hol van?   Nemrégiben egy kellemeset kirándultunk a Balaton partján. Gyönyörű a víz ilyenkor, jó a parton sétálni a tavaszi napsütésben, és még a tömeget sem kell kerülgetni. Ráadásul ilyenkor a tavon kívül észrevesszük azt is, amit talán máskor nem.  Például azt a fa játszóteret, ami a parton áll, és egy igazi balatoni társasjáték is…. Tovább »

Zöld tavaszcsalogató ajtódísz

Illatos kopogtató sok-sok zölddel.   A hétvége kertészkedéssel telt, elültettük a hagymát, megkezdtük a metszést, gereblyéztünk. Annyira jó volt a kertben lenni a tavaszi napsütésben, a hosszú és hideg tél után levetni a kabátot és mellényben dolgozni, élvezni a napsütést, gyönyörködni a hóvirágokban, nézni a veszekedő verebeket, cinkéket. Megölelni egymást, és örülni a tavasznak.  … Tovább »

Egy csészényi tündérkert

Tavaszváró tündérkert azoknak is, akiknek nincs kertje.   Nekem már az is elég volt, hogy egy napra kisüssön a nap, máris teljesen bezsongtam, annyira várom a tavaszt. Grafit cicánk is így van ezzel, mert  minden egyes szellőztetés alkalmával beleszagol a tavaszi levegőbe, majd bőszen kifigyeli a teraszon ugrándozó verebeket, és egy pillanat alatt a függönyön… Tovább »

Prés alatt: jót tesz nekik a nyomás

Kincsek préselt virágokból.   Volt már olyan, amikor egy megsárgult könyvből kiesett egy réges-régen préselt virág, tele távoli emlékekkel? “Az élet bizonytalan valami, de akad benne néhány pillanat,amit az ember sosem szeretne elfelejteni; amit szeretne belevésni az emlékezetébe,hogy aztán bármikor elővehesse,mint egy könyv lapjai közé préselt virágot. ” (Cassandra Clare)             … Tovább »

Kényeztesd magad ibolyával, mint Sissi királyné!

Korának egyik leggyönyörűbb asszonya rajongott az ibolyáért.   Szobáit ilyen színűre festette, parfümje ibolyából készült, kedvence volt az ibolyafagyi és a kandírozott ibolya, melyet a bécsi udvari cukrászatban, a Demelben szerzett be.   Népszerű királynénk étkezése nagyon eltért az akkor szokásostól. Nagyon keveset evett, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztott. Kevés kenyeret és tésztafélét evett, helyette húsokból… Tovább »

Tavasz az ablakban

13 meseszép ablakdísz percek alatt. Bizony, már nagyon várjuk a tavaszt, amit a mai napsütés még csak tovább erősített.  És bár az elkövetkező időszakra rossz időt jósolnak, ezekkel a tavaszcsalogató ablakdíszekkel a négy fal közé csalhatjuk a kikelet hangulatát. Színes zászlófüzérek Maradék textilből, vagy akár újságpapírból is készülhet. Aki nem tud varrni, használhat textilragasztót. A… Tovább »

10 tavaszi kreatív ötlet gyerekeknek

Tavaszcsalogatóként  esős délutánokra, a tavaszi szünetre: 10 játék- és alkotásötlet gyerekeknek. Mindegyik könnyen, olcsón, otthon is megvalósítható. Nagyon várjuk a tavaszt, a gyerekek már egy kis napsütéstől is bezsonganak, nézegetjük a ki-kibújó hagymásokat, aranyesőt virágoztatunk, magokat ültetünk. Közben próbáljuk elűzni a szürkeséget, és papírgurigából, tojásdobozból, színes papírokból vidám, szemet gyönyörködtető dekorációk, alkotások születnek.  Tavaszi virágok… Tovább »

Tavaszváró: színes pillangók papírból

 Színesek, vidámak, és egyszerűen készülnek ezek a papírlepkék. Imádom a papírt, mert egyszerűen, olcsón készíthetünk belőle dekorációt, ráadásul akár a gyerekekkel is elkészülhet. Ezek a tavaszi lepkék, pedig olyan csodásak, hogy rögtön nekiláthatunk a készítésükhöz, melyhez segítséget az alábbi videó nyújt: A további tavaszváró ötleteket a képekre kattintva érheted el: Virágzó papírvirágok: Szép napot! A… Tovább »

Tavaszi zsongás papírral

Imádom a papírt, mert nagyon változatosan lehet vele dolgozni,   egyszerűen és olcsón készíthetünk csodás dolgokat, például  lakásdekorációt belőle, és a gyerekeket is bevonhatjuk a készítésbe.  Most ráadásul beszereztem néhány gyönyörű mintás papírt, így aztán megkezdődött a tavaszi papírzsongás! A szélforgókban az a szuper, hogy lehet velük dekorálni, kiválóak például egy szülinapi zsúrra, a gyerekek imádják,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!