A napfény illata

Kreatív ötletek emoji-val és baglyokkal

Ezt a kreatívkodást még az iskolás gyerekeid is élvezni fogják.   Ha azt mondom, hogy nyár van, nagyon meleg, és még szünet is, akkor sok szülőnek beugrik az otthon unatkozó gyerek képe. A napközi és a tábor már kipipálva, a családi nyaralás megvolt, de szünet még van, és a nap ezerrel süt. Az iskolásokat (kistiniket)… Tovább »

50 filléres, unaloműző ötlet a nyári szünetre

Vidám ötletgyűjtemény a nyári szünetre, jó időre, rossz időre.   A jövő héttől nyári szünet, amit a gyerekek már alig várnak. Ilyenkor lehet pihenni, sokáig aludni, önfeledten játszani, az eget bámulni, filmeket nézni, és ami a legjobb, nem kell sietni sehová. A legfontosabb, hogy szabadon, vidáman teljenek ezek a napok,  és ha lehet, minél többet… Tovább »

Filléres, golyós ügyességi játék házilag. Fejleszt és szórakoztat!

Szórakoztató, egyszerű elkészíteni, fejleszti a gyereket, újrahasznosított alapanyagokból dolgozunk,  ráadásul  szinte semmibe sem kerül. Jól hangzik?  Van otthon befőttesüveg fedőd? 🙂 Elő a klasszikus játékokkal!   Van egy kosaram a szekrény tetején, amiben jópofa, egyszerű játékok vannak, melyek egy része gyerekkori játék, másik részét egyetemista koromban gyűjtögettem, mert nagyon ötletesek voltak. Nagy része ügyességi játék,… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 5. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: az 5. heti foglalkoztatót (hű, hogy telik a szünet!), DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide… Tovább »

Tengeri herkentyűk – gipszből

A gipszöntés jó kis elfoglaltság a gyerekeknek (is), mert könnyen alkothatnak különböző figurákat, hűtőmágneseket, de akár képeket is, ráadásul akár két napra is feladatot ad a gyerekeknek. Amire szükséged lesz: öntőformák modellgipsz víz műanyag keverőedény (pl. fagyisdoboz, vagy margarinos) Előzőleg érdemes megmérni, hogy az öntőformákba mennyi anyag kell körülbelül, mert mi kicsit túlteljesítettük a mennyiséget,… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 4. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: a 4. heti foglalkoztatót (hű, hogy telik a szünet!), DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 3. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: a 3. heti foglalkoztatót, DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide a bejegyzés alá! Köszönjük! Kreatív… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 2. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: a 2. heti foglalkoztatót, DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide a bejegyzés alá! Köszönjük! Kreatív… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 1. hét

Kisgyerekes szülőkként, úgy gondoltuk Diával, a Masni bloggerével, hogy készítünk Nektek egy közös ajánlót a szünidőre, amiben mindenféle érdekes és hasznos dolgot gyűjtünk össze. Mostantól a szünidő végéig minden héten hétfőn jelentkezünk egy foglalkoztatóval, amiben DIY ötleteket, gyerekekkel elkészíthető recepteket, praktikus tippeket, programajánlót találtok, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő.   Fogadjátok szeretettel első… Tovább »

3 papírjáték a szünetre

Hivatalosan is itt a szünidő, így újabb és újabb unaloműző ötlettel jelentkezem, ezúttal 3 papírjátékkal, mely fél-egy órára biztosan leköti a csemetét. Mágikus rombuszok A sablont Ana oldaláról letöltheted hozzá, majd a gyerkőc kicsit színez, ragaszt és folytatódhat máris a móka. De nézd meg inkább ezt a videót!  Papírhelikopter Egy egyszerű helikopter, ami magasból leengedve… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!