A napfény illata

Bakancslista a tavaszi szünetre

25 tavaszi élmény a gyerekekkel.   A gyerekeim már vágják a centit, számolgatják, mikor lesz már szünet, és valljuk be, már nekünk sem ártana egy hosszabb pihenő. Hiszen annyi mindent lehet csinálni egy hét alatt.  Ha akarjuk, későn kelhetünk – persze, ha ezt a gyerkőcök is így akarják -, ne rohanjunk, élvezzük az együttlétet, nevessünk,… Tovább »

Hogyan készíts mályvarózsából tündért?

A régi falusi kertek népszerű növénye, a mályvarózsa, újra divatos. Nem véletlenül, hiszen bírja a tűző napot, és a virágok színválasztéka is lenyűgözően gazdag. A romantikus hatású, kecses virágok kínálják magukat, hogy   virágtündérré váljanak.   Szerencsések vagyunk, mert van kertünk, ahol naponta gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb virágokban, növényekben. Ezekkel a növényekkel játszani is lehet, pipacsbabát készíteni,… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 7. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: a 7. heti foglalkoztatót, DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide a bejegyzés alá! Köszönjük! Kreatív… Tovább »

3 kreatív papírfűzési ötlet gyerekeknek

Papírszövés kreatívan, hogy ne csak hasznos, de szórakoztató is legyen. Szerintem szinte mindenki fűzött papírt gyerekkorában, készített egy egyszerű “szőnyeget”, aztán elfelejtette ezt a technikát. Pedig a papírfűzés nagyon hasznos tevékenység, fejleszti a kreativitást és még egy halom más területet is (pl. finommotorika, szem-kéz koordináció).   Tavaly a téli szünetben  karácsonykor mi is elővettük a… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 6. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: a 6. heti foglalkoztatót, DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide a bejegyzés alá! Köszönjük! Kreatív… Tovább »

Szünidei foglalkoztató: 5. hét

Fogadjátok szeretettel a Masnival készített hétfői sorozatunk új darabját: az 5. heti foglalkoztatót (hű, hogy telik a szünet!), DIY ötletekkel, gyerekekkel elkészíthető receptekkel, praktikus tippekkel, programajánlóval, hogy még kreatívabban, vidámabban teljen a szünidő. Ha van ötletetek, kérésetek azzal kapcsolatban, hogy milyen ötleteket látnátok szívesen, mi az, ami nagyon érdekelne Titeket, írjátok meg nekünk kommentben, ide… Tovább »

5+1filléres, unaloműző ötlet a tavaszi szünetre

Filléres játék- és kézműves ötletek a tavaszi szünetre, hogy vidáman és hasznosan teljen a szünet. Eljött a tavaszi szünet ideje, reméljük, jó idő lesz, és sokat lehetünk a szabadban, de azért  nem árt, ha van néhány ötlet a tarsolyunkban.  A Masnis lányokkal közösen egy vidám, pénztárcabarát összeállítással készültünk. Ingyenes húsvéti társasjáték A tavaszi szünet most… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!