A napfény illata

Karcrajz házilag

Ismered a karcrajzot? A fekete lapot megkarcolva csodás képeket alkothatsz. Íme a házi verzió! Szünidőben kötelező! 🙂   Nagyon régen karcoltam én is ilyen rajzot gyerekkoromban: annyira jó volt, ahogyan előtűntek a színek a karcolt felületen. Ezért nagyon megörültem, mikor megláttam ezen az oldalon a házi változatot. Mivel a gyerekek nem voltak éppen itthon, gondoltam,… Tovább »

Pufifesték házilag

Megviccelt bennünket ez a hétvége, úgy tűnik a március 15-i időjárás mindig tartogat valamit: az óriási szélben nem tudtunk a kertbe menni, bár már nagyon vágyunk a szabadba. A gyerekek csak fészkelődtek, mocorogtak, sehogy sem lelték a helyüket,  így aztán elővettem egy kis lisztet, sütőport, és ételfestéket és nekiláttunk pufifestéket gyártani 🙂 A recept nagyon… Tovább »

Gemkapocsból trombita

Nem, nem betűcserélős szójáték következik, bár ha valaki megírja nekem, hogyan lesz a gemkapocsból trombita, annak megszavazok egy pilótakekszet, persze csak akkor, ha megmondja, hogyan lesz a pilótakekszből földgömb. 🙂 De elég a feladványokból, inkább nézzük az Ecuadorban élő Javier Perez   ötletes rajzait, melyet mindennapi tárgyak felhasználásával készít. Gyermeki fantázia beindítva! Lehet otthon próbálkozni! 🙂… Tovább »

Csodálatos rajzok a hóban

A meteorológusok nem ígérnek havat karácsonyra és bár sokszor mérgelődünk, ha nem jön be a jóslatuk, most talán mindenki elnéző lenne, ha mégis esne a hó.  Várjuk hát a hóesést, de addig is következzen néhány elképesztő havas kép. Mikor 13 éve a városba költöztünk, nagyon hideg tél volt, a Dísztó vize vastagon befagyott, majd szép… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!