A napfény illata

A láthatatlan vár

szafari Hór-völgyi kalandok, egy szafaribusszal, és egy fantasztikus sofőrrel.   Szerintem sokan nem tudják, hogy a Hór-völgy az ország egyik leghosszabb völgye. A középkorban forgalmas útvonal volt, olyasmi, mint manapság az M1 autópálya. (Talán sokan azt sem, hol van ez az egzotikus nevű hely, a név egyébként szűk szurdokvölgyet jelent, szóval, a Bükkben található.) Na, de… Tovább »

5+3 múzeum, ahová érdemes elmenni gyerekekkel is

mamut1 Múzeumok, ahonnan a gyerekeket alig lehet hazavinni.   Jó ideig, míg a gyerekek nagyon kicsik voltak, nem jártunk múzeumokba. Aztán, amikor  nagyobb ovisok lettek, megpróbálkoztunk a gyöngyösivel, és mi magunk is meglepődtünk, mennyire élvezték a helyet, no meg azon is, hogy az időközben kihagyott évek alatt mennyit változtak a múzeumok. Emlékezetünkben a múzeum egy kissé… Tovább »

Mesebeli kirándulóhely a Zemplénben

3 Mintha nem is Magyarországon lenne hazánk rejtett kincseinek egyik csodás példája. Kirándulásajánló családosoknak.   Érdekes dolog az, amikor az ember és a természet együtt alkot valami szokatlanul szépet, ami annyira ámulatba ejtő, hogy  2011-ben Magyarország legszebb természeti csodájává választották.   Ez a Megyer-hegyi tengerszem,és malomkőbánya. És bár földrajzi értelemeben nem igazi tengerszemről van szó, az ég türkizkéken… Tovább »

“Loire menti” álomkastély a Tisza partján

kastély Garantáltan levesz a lábadról.   Nem kell Franciaországba utaznia annak, aki szeretne egy igazi, romantikus mesekastélyt látni: a Loire-völgyi kastélyok mintájára épült tiszadobi Andrássy-kastély csodás élményt nyújt majd, ráadásul a története is igen kalandos. Ez a  kirándulás gyerekekkel is élmény, hiszen a kastélyhoz tartozó növénylabirintusban biztosan jól érzik majd magukat a lurkók, ráadásul a kastélybeli… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!