A napfény illata

30+ ingyen letölthető kreatív ajándékdoboz

Készítsd el saját kezűleg. Egyénileg méretezhető dobozokkal.   Hamarosan eljön az évnek az ajándékozós időszaka, kezdve Mikulás napjától karácsonyig. Akár apróbb, akár nagyobb ajándékot adunk, jó, ha azt szépen becsomagoljuk. Ha igazán környezettudatosak akarunk lenni, csomagolóanyagnak olyat választunk, amit később az ajándékozott felhasználhat (pl. konyharuha, bevásárlótáska). A klasszikus csomagolás esetében is választhatunk újrahasznosított alapanyagokat: például… Tovább »

Virág – és levélnyomatos kép készítése

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, már füvet is kellett nyírni :-), gyönyörű virágok, levelek, füvek a kertben. A tavaszi virágok szépek, de mulandóak, olyan jó lenne tartósítani őket! Már régóta tetszenek a botanikai képek, különösen a régies, míves papírra nyomottak. Így jött az ötlet, hogy viráglenyomatot készítsünk kalapáccsal. Na, ennek leginkább a gyerekek örültek, különösen a… Tovább »

3+2 ajándékötlet Valentin napra

Nem szeretem a Valentin napot, legalábbis a mézesen csöpögőset és  a fél-boltot-megvásárlósat semmiképpen. Egy apró kedvesség viszont mindig jólesik, így következzen néhány tipp – nemcsak- Valentin napra 🙂 Ha meglepnéd valamivel a kedvesed, egy gasztroajándék tökéletes választás, főleg, ha egy kis humort is csempészünk bele. Mert a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út!… Tovább »

Szívmelengető

Itt a hideg, na, meg a hó, és ilyenkor a kis lurkóknak jól átfagyhat a kezecskéje. Ezért készítettem a gyerekeknek egy szívecskés zsebmelegítőt, mely rögtön a kedvencük lett. Elkészítése egyszerű, ráadásul Valentin napra is kedves ajándék lehet. Nem kell más hozzá, csak filc anyag, hímzőfonal, és tölteléknek cseresznye-, vagy meggymag, de rizs is jó hozzá…. Tovább »

Last minute ajándékok sk.

“A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni… Tovább »

3+2 egyedi ajándékkísérő

Ne ijedj meg, csipkés kombinéról szó sem lesz :-). Helyette könnyen elkészíthető, jópofa ajándékkísérőket ajánlok, melyekkel egyedivé teheted a csomagolást.  Mert az apróságok fontosak. Úgy, mint egy apró kedvesség egy ajándékon, melyektől mosolygósabb lesz a nap. A vasalós, az angyalos, a kaparós, a fahéjas, és a csillogós következik! 🙂 Kösd le egy kicsit a gyerekeket,… Tovább »

Ajándékötlet: csináld magad névjegykártya

Mi  az? Figyelemkeltő, stílusos, informatív, jó, ha kéznél van, és Rád ismernek, ha előveszik. Ez bizony a névjegykártya. Készíts ilyet magadnak, vagy a barátnődnek, barátodnak, családodnak ajándékba. Névjegykártyája nemcsak egy cégnek lehet, jól jöhet az egyetemen, főiskolán egy ötletes darab, készíthetsz családit is, vagy anyuka-névjegyet: ahol a név és telefonszám mellett a gyerek neve is… Tovább »

Karácsonyi ajándékötletek SK.

Sokaknál a karácsony a nagy ajándékok ideje, ilyenkor vesz esetleg a család tévét, mobiltelefont, vagy biciklit a gyereknek, másoknál jelképes ajándékot adnak: saját készítésű dolgokat, vagy egy szép verset, közös éneket. Azt hiszem, jó mindkettő, ha örömet szerez. Persze, ha nagy a család, ha kevéske jut, vagy ha valamilyen személyeset szeretnénk adni, a saját készítésű… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!