A napfény illata

Nyitás előtt jártam a gigantikus IKEA áruházban, Soroksáron

Érdekességek sok-sok képpel.

 

Tegnap különleges eseményben volt részem, egy sajtóséta keretében még a jövő heti hivatalos megnyitó előtt bejárhattam az IKEA új, soroksári áruházát.

Nagyon izgalmas érzés volt így belesni a kulisszák mögé, ráadásul így még nagyobb tömeg nélkül, nyugodtan megnézhettem mindent.

A soroksári IKEA áruház a régióban is a legnagyobbak között van, nálunk pedig  ez a legnagyobb áruház, ami azzal is együtt jár, hogy a termékkínálat is szélesebb lesz. A bemutatótérben 67 belső teret alakítottak ki, az étteremben 451-en étkezhetnek, a parkolóban 1142 autó fér el, sőt 20 férőhelyes bicikliállomást is kialakítottak.

Újdonság a többi áruházhoz képest, hogy az étteremben a húsgolyók mellett grillezett ételeket is felszolgálnak, ezt alkalmam is volt megkóstolni, és mondhatom, hogy a grill sajt grillezett zöldségekkel isteni! Ja, és az étkezés után a tálcákat nem gyűjtőkocsikra, hanem egy szállítószalagra kell tenni.

Ugyancsak szuper, hogy kialakítottak egy kis kávézót is, bár ez nem túl nagy, de igen hangulatos.

Nagy meglepetést okozott nekem a  a fehér pöttyös, piros IKEA-s szatyor is,  igencsak vidám verziója ez a klasszikus kéknek.

Amit nagyon értékelek, az a fenntarthatóság, ahogyan a Soroksári áruház üzemel: hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd.

Ez azt jelenti, hogy az épület hűtését 82%-ban, fűtését pedig 99%-ban tudják ezek a megoldások biztosítani. Az áruház és az autópálya között az IKEA véderdőt is telepített, mely szintén egyedülálló Magyarországon. 

A parkolóban elektromos töltőállomások is üzemel majd.

Szóval, érdemes ellátogatni az áruházba, mely június 14-én nyitja meg kapuit, és akciókkal, meglepetésekkel vár.


Azok a szerencsés látogatók, akik Soroksáron vásárolnak június 14. és június 28. között és az IKEA weboldalán nyugtájuk sorszámát regisztrálják, ajándékkártyán kaphatják vissza vásárlásuk árát. A 14 napos időszak alatt minden nap 3 nyertest sorsolnak véletlenszerűen. Ezen felül, két alkalommal, hetente egyszer 1-1 kiválasztott szerencsést fejenként egymillió forintos ajándékkártyával lep meg az IKEA.


A cicánknak bejött a pöttyös szatyor és az IKEA is.

Szép napot!

Fotók: ikea.com, és saját.

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!