A napfény illata

Fidget spinner: pörögj rá a játékra

A stresszoldó pörgettyű az új őrület. Mire jó még?

 

Az embert a gyerekei frissen tartják, már, ha nyitott beengedni, és megismerni az ő világukat. Így mindig képben lehet, mi most a menő a tiniknél: (néha elmebetegnek tűnő) zenék, mindenféle telefonos játék, app, és trendi játékok.

 

Most legújabban a fidget spinner, amiből természetesen nekünk is kellett venni egy-egy példányt. Ha még hozzátok nem tört volna be az őrület és  nem ismernéd, ez egy pörgetős játék, melyet stresszoldóként árusítanak. A gyerekek a pörgetésen túl mindenféle trükköket találnak ki hozzá, amivel nagyon sokat ügyesednek:

Meg kell hagyni, kifejezetten jólesik pörgetni ezt a játékot az olyan matatós típusú egyéneknek, mint amilyen én is vagyok: én például egy megbeszélésen legtöbbször firkálok, tollat szerelek, vagy zsinórt tekergetek.  Szóval nekem is bejött.


És mivel a gyerekek imádják, a szemfüles pedagógusok és szülők már be is vetették a suliban, és otthon is, a gyerkőc motivációja gyanánt.


Tele van a net mindenféle feladatokkal, melyekben a fidget spinnert használják. A legtöbb feladat alapja az, hogy a pörgettyű viszonylag sokáig (nekem 1-2 percig sikerült pörgetnem) forog, így lehet versenyezni, ki tud :

  • több matek példát megoldani,
  • valamilyen nyelvtani feladatot elvégezni (például hosszú mássalhangzós szót  leírni, ly-os szavakat gyűjteni),
  • valamilyen környezet/természetismeret feladatot elvégezni (például ezalatt a legtöbb emlőst felsorolni).

Közzétette: School Aids – 2017. június 9.

De használhatjuk arra is ezt az időt, hogy megmozgassuk a gyereket és magunkat, és például addig kell fél lábon ugrálni, míg a pörgettyű forog, de a reggeli készülődés felgyorsítására is jó módszer a “pörgettyű-időzítő”.

Szóval, a motiváló feladatoknak csak a fantáziánk szabhat határt. 🙂 Ha már úgyis megvettük a gyereknek.

Aki akarja, már LEGO-ból is megépítheti a fidget spinner-t

Nekem tetszik, éppen a lányom forgóját pörgetem. Nektek is van?

 

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!