A napfény illata

A világ legfinomabb mazsolás zabkeksze

Kiránduláshoz, tízóraira, vagy csak úgy. Hogy frissek maradjunk.

 

A zabkeksz keresztanyja Mautner Zsófi, és ha ő mondja, akkor el is hiszem, hogy ez a legfinomabb,  mert eddig Zsófi receptjeiben nem csalódtam. Annyira megkedveltem,  a Lidl-recepteket is, hogy egészen hiányoznak, még jó, hogy megvan a szakácskönyvük, ez a keksz recept is onnan való.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ebben a bolond időben egy álltó helyemben el tudnék aludni. Néha azon veszem észre magam, hogy nehezemre esik nyitva tartani a szememet, a fejem ólomsúlyként húz lefelé, és már a kávé sem segít. 


Na, ilyenkor kellenek az ilyen vitalizáló ételek, amelyek nemcsak egészségesek, de úgy laktatnak, hogy közben nem fáradunk el. 


Még a készítésükben sem, mert 10 perc összedobni a kekszet, azt a 10 perc sütést pedig csak ki tudjuk még alvás nélkül várni. 

Szerintem a hétvégi kirándulásra is készítek majd egy adagot.

Hozzávalók: 

125 g puha vaj

125 g nádcukor vagy barna cukor

1 db tojás

100 g teljes kiőrlésű liszt

1 tk. szódabikarbóna

1 kk. őrölt fahéj

125 g zabpehely

125 g mazsola

60 g dió, vagy mogyoró durvára törve

csipet só

 

A vajat keverjük ki a cukorral és a tojással.

Mérjük k és keverjük össze  a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat. Én teljes kiőrlésű zablisztet használtam.

A vajas és a lisztes keveréket dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, mazsolát, diót.

Húsz percre tegyük a hűtőbe pihenni, közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Sütőpapírral bélelt tepsibe lapogassuk, majd 10-12 perc alatt süssük ki. Hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még nem ropogós, csak ha meghűlt.


Ja, és tényleg isteni finom! 🙂


Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!