A napfény illata

Nyuszikekszek kis locsolkodóknak, mert cukinak lenni jó

Gyorsan elkészül, sokáig eláll, és nagyon finom.

 

Be kell vallanom, hogy nagy sütirajongó vagyok, és bár a habos sütemények nem a kedvenceim, a főzött krémes, nagymamás csodákért odavagyok, csakúgy, mit a gyümölcsös pitékért, na, és ne hagyjuk ki a sorból a kuglófokat, kalácsokat sem.

 

Amióta viszont gyerekeim vannak, a kekszek nagy barátaim lettek: mert nemcsak finoman, változatosan készülnek, de gyorsak, a formáknak köszönhetően sokfélék, ráadásul a készítésükbe a gyerekeket is bevonhatom, hiszen a kekszkészítés olyan, mintha csak gyurmáznánk.

Annyi különbséggel, hogy itt az alapanyag is nagyon finom, így arra kell odafigyelnem, hogy ne fogyjon túl sok a kekszből nyers tészta korában.

Az alábbi nyuszik cukiságát édes kis farkincájuk adja. 3, 2, 1 és mindjárt készen is vannak!

 

(Ez ugyanis a klasszikus 3:2:1 linzertésztából készül, aminek a receptje még nekem is fejből megy).

A hozzávalók a tésztához:

30 dkg finomliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
csipet só

díszítéshez: pillecukor

A por hozzávalókat összekeverjük, rámorzsoljuk a hideg vajat, végül a tojássárgáját hozzáadva gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva mehet a hűtőbe fél órát hűsölni.

Ha kifagyott, 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Mivel hamar lágyul, én csak a tészta egy részével dolgozom egyszerre, a többi addig a hűtőben várja a sorát. Olyan nyuszi formával szaggatom, aminél látszik a nyuszi feneke.


Tipp: Ha nincs ilyen szaggatónk, kinyomtathatunk nyuszi formát, ezt kartonra másolva használhatjuk sablonként a sütihez. Így kicsit lassabb lesz a munka.


A nyuszikat sütőpapíros tepsiben  kb. 170 fokon kisütjük. Nekem gázsütőm van, abban kb. 10 perc alatt sültek meg.

A nyuszi farka egy kis pillecukor darab, melyet cukros vízzel tudjuk a kekszhez rögzíteni, de jól működöt az is, hogy jó meleg vízbe belemártottam egy a pillecukor végét, amitől az meglágyult, és tapadt.

Vidám ünnepet!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!