A napfény illata

Ütős meglepetés húsvétra: így készíts pinatat!

Ha eleget püfölöd, édességek potyognak ki belőle.

 

Évekkel ezelőtt, egy szilveszteri bulin teszteltük a pinatat, mi készítettük, és a barátainknál volt a buli, így a rizikó nagyobbik részét ők vállalták. Akkora sikere volt, hogy azóta sokszor előkerült, szülinapon, nyári bulin és húsvétkor is. A szülőknek pedig megnyugtatásképpen:  a gyerek, és a berendezés is épen maradt, csak a papírmasé figura szakadt szét, amiből kipotyogó cukorkák, csokik hatalmas örömet okoztak a gyerkőcöknek.

Aki nem ismerné:  a pinata (pinyáta) egy mexikói eredetű, édességekkel, meglepetésekkel teli papírmasé figura, amit a gyerekek feje felé kell lógatni és egy bottal ütni, amíg ki nem szakad.


És még van egy plusz  jó hírem is: pinatat készíteni nem nehéz. A tojáspinata összeállítása pedig a legegyszerűbb.


Belevágjunk?

Amire szükségünk lesz:

csiriz

lufi

csíkokra felszeletelt újságpapír

madzag

krepp-papír

olló, ragasztó

A csiriz receptért katt ide.

 

A felfújt lufit a csirizbe mártott papírcsíkokkal fedjük be. A gyerekek ezt nagyon imádják csinálni, nyugodtan hagyhatjuk is, hogy ők készítsék. Csak arra kell figyelnünk, hogy a műveletet egy nagy tálca fölött végezzék, és a csiriz felesleget óvatosan eltávolítsák a papírról.

A lufit tegyünk egy tálkára, így szépen megáll.

2-3 réteget vigyünk így fel, a 3 rétegű nagyon erős, ezt sokára megy szét. A lufi szájánál hagyjunk ki egy 4-5 cm lyukat, itt fogjuk az ajándékokat beletölteni a papírmaséba.

Ezután a munka után nyugodtan hátradőlhetünk, egy napig pihenhetünk, addig megszárad a papírmasé. Vagy elmehetünk a boltba, és megvásárolhatjuk a pinataba a belevalókat.

Teljes száradás után lyukasztunk!

 

 Díszíteni krepp-papír csíkokkal fogjuk, kb. 7 cm szélességben feldaraboljuk a papírt, majd bevagdossuk.

Ezeket a csíkokat körben ragasztóval rögzítjük, úgy, hogy a papírmasé alján (ahol nincs lyuk) kezdjük a munkát.

 

Már csak  a papírmasé tetején két lyukat készíteni, amibe madzagot fűzünk, ezzel felakaszthatjuk a megtöltött pinatat.

A tetejére gyűrjünk krepp-papír csíkokat, ezzel tömjük  be a lyukat.

A játék úgy indul, hogy fel kell akasztani a pinatát, olyan helyre, ahol nincs törésveszély, ha lehet, a kertbe. Aztán a gyerekek felváltva (bekötött szemmel) ütögetik egy bottal. Egyszer aztán meglepetés zuhatag szóródik ki belőle.


Tipp: ha azt szeretnénk, hogy mindenkinek egyformán jusson az ajándékból,  tegyünk a csokikra, cukorkákra színjelzést (filctoll pötty, vagy matrica) . A játék előtt mindenki megkapja a saját színét, és csak az ilyen színnel jelzett édességet gyűjtheti.


 

Kipróbáljátok?

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!