A napfény illata

Ezt nem lehet abbahagyni, és akár minden nélkül is jó

Érdekel a recept?

 

Az egyik kolléganőm édesanyjának örökre hálás vagyok  ezért a receptért, mert ez a sali egyszerűen abbahagyhatatlan. Nagyon jó köretnek, salátának, de csak úgy önmagában is isteni. Érdemes kipróbálni ezt a répás káposztasalátát (Coleslaw).

Hozzávalók

egy kis fej káposzta (kb. 50 dkg)

2 db sárgarépa

2 fej lilahagyma

2 dl sűrű joghurt (vagy tejföl)

(2 ek porcukor ízlés szerint)

2 ek  mustár

0,5 teáskanál só

1 késhegynyi őrölt fekete bors

2 dl jó minőségű majonéz

1 ek fehérborecet

1 tk citromlé

a káposztát nagyon vékonyra vágjuk, vagy gyaluljuk, (ez nekem nem sikerült túl jól), és a répát, hagymát is felcsíkozzuk. Jól be kell sózni, és félretenni.

 A majonézhez hozzákeverjük a fűszereket, mustárt, joghurtot, a végén pedig az ecettel, citromlével ízlés szerint savanyítjuk. Ezt az öntetet a zöldségekre öntjük. Akkor igazán finom, ha már egy éjszakát a hűsölt a hűtőszekrényben.

 

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Az alma se tűnik rossznak bele. 🙂 És tényleg finom.

  2. Monika Szabóné Demény says:

    Hm,de finomnak tűnik! El tudom képzelni még almával is.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!