A napfény illata

Kopottból menő: kerti bútorok csodálatos átalakításai

Sok munka, de megéri.

 

Megjelentek az első hóvirágok, ma kicsit sütött a nap is, ilyenkor bizony megdobban az ember szíve, és már a természetbe, kertbe vágyik. Bár a teraszon ücsörgéshez még kicsit hideg van, tervezgetni azért szabad. Mondjuk azt, hogyan újítsuk meg a már kissé kopott kerti bútorokat.

Egy kis festék csodát tesz. A festéssel nemcsak megújíthatjuk a bútorokat, hanem új megjelenést, stílust is adhatunk neki.

Festés előtt a régi, kopott felületet csiszolni kell,  majd a szennyeződéseket eltávolítani. Ha szét lehet szedni a bútort, akkor érdemes így festeni, mert így alaposabban, könnyebben dolgozhatunk. Figyelni kell a megfelelő alapozásra, valamint arra, hogy kültéri, a bútor anyagának megfelelő festéket használjunk.

A műanyag darabok is festhetőek, de csak kifejetetten erre alkalmas festékkel. Itt még inkább előtérbe kerül a megfelelő felület-előkészítés és alapozás.

Lehet mintás is.

A kiegészítők, párnák teljesen megváltoztatják a bútorok stílusát.

A textilcsere fiatalít. 🙂

 

A fonott és rattan bútorokat spray festék segítségével tudjuk szépen megújítani.

Ezt a fellépőt a teraszon használtuk, alaposan kikezdte az idő. 

Mutatom, milyen lett. (Ha kíváncsi vagy rá, hogyan csináltuk, a részleteket itt találod).

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!