A napfény illata

3 különleges szálláshely Magyarországon

Aludnál egy állatkertben? És egy templomban? Netán egy várban?

 

Vadállat a szomszédban

Éjszaka az állatkertben, ezt az alcímet is adhatnám ennek a helynek. Mert bizony a Hotel Dzsungel a Nyíregyházi Állatparkban áll. Szóval, ha nemcsak madárcsicsergésre, hanem oroszlánüvöltésre, vagy a pávák rikoltozására szeretnénk ébredni, akkor itt a helyünk.

A szobák egyszerűek, a dekoráció az állatokról szól, és persze tele növényekkel és bambuszokkal, de mindez kit érdekel, ha a szállás közvetlenül az állatparkra nyílik. Ja, állatot bevinni tilos.

 

Aludj egy templomban

A Templomvölgy Resort-ban az a különleges, hogy  55 éven át Mátrakeresztes katolikus temploma volt. De aki ellátogat ide, rájön, hogy még több különlegességet tartogat ez a hely: a magas színvonalú vendéglátás mellett a csodálatos környezet is ámulatba ejtő.

Az épület eredetileg vadászkastély volt, melyet Dr. Szohner Lajos építtetett, majd 1947-től lett a falu temploma. 2004-ben, a Hipszki család kirándult erre, és amikor megtudták, hogy eladó, nem késlekedtek a megvételével. 2 év alatt mesebelei szállót hoztak létre a mesebeli helyen.

Igazi romantikus szálláshely.

 

Nagyon király

Ha itt szállunk meg, egy igazi várkastély urai és úrnői lehetünk. A Pipó-várkastélyban, Ozorán napközben tárlatvezetések, programok zajlanak, de éjszakára csak a mienk lehet a vár, ha itt szállunk meg, még a várkastély kulcsát is megkapjuk.

A szabályos négyzet alaprajzú várkastélyt Ozorai Pipó 1416-ban kezdte el építtetni. Az olasz származású Pipó vára nem hasonlított a korabeli várakra, inkább hasonlít firenzei palotára. A várban megfordult Zsigmond király is.
 
 
Te melyiket próbálnád ki?

Szép napot!

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!