A napfény illata

A legmenőbb DIY esküvői meghívók 2017-ben

Csodaszép esküvői meghívók, amiket saját magad is elkészíthetsz.

 

 

A 2017-es DIY esküvői trendek között 4 technika szerepel, mely ebben az évben meghatározza a saját készítésű esküvői meghívókat, ültetőkártyákat, és dekorációkat is, és szorosan kapcsolódik az idei meghatározó esküvői stílushoz, mely  a természetes, minimalista és zöld,  az év  Pantone színének (lombzöld, Greenery) köszönhetően konkrétan, és átvitt értelemben is. 

 

Ezek a technikák a kalligráfia, az akvarell festés, az origami, valamint mindenféle újrahasznosító módszer.

Szóval, ha valami nagyon menőt, szépet, és egyedit szeretnél, mi ezeket ajánljuk. 

Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a meghívót, vagy ültetőkártyát teljes mértékben csak kézzel kell megírnod vagy megfestened, de a nyomtatott szöveget ezekkel személyesebbé teheted.


Az itt szereplő ötleteket Ildivel (Greenway Design) az MTVA Családbarát magazinjában is bemutattuk. 🙂 A műsorvezetők: Gaskó Balázs, Zámbori Soma, és felesége, Dr. Fazekas Rita voltak, akiknek személyében egy nagyon szimpatikus házaspárt ismerhettünk meg.

A stúdió maga nagy, tele sok-sok lámpával, és kamerával. Bár én már több alkalommal szerepeltem élő adásban, de mindannyiszor rácsodálkozom arra az összehangolt munkára, ami ilyenkor zajlik. 

Tudjátok, mi történik például egy bejátszás alatt? A konyhában ekkor lehet turmixolni, a kreatív sarokban a zajosabb munkát elvégezni. A műsorvezetők gyorsan átveszik a következő helyszínt, témát, leültetik a következő vendégeket a megfelelő helyekre. Mi gyorsan ittunk néhány kortyot, meg kiköhögtük magunkat. 🙂 Szóval mozgalmasan telt a 2 óra minden perce.

Ott, hátul szöszmöszölünk Ildivel.


A modern kalligráfiával készült meghívóknak csodás hangulatuk van. Ha saját magunk szeretnénk elkészíteni, akkor érdemes egy kalligráfia workshopon  megtanulni az alapokat, közösen készülni a nagy napra.

Saját tapasztalat, hogy az esküvőre készülés apró, közös momentumai legalább olyan emlékezetesek lesznek majd az évek távlatából visszatekintve, mint maga az esemény. Nekünk például nagyon viccesre sikeredett amikor a barátainktól keringőzni tanultunk, de az is nagyon emlékezetes, mikor a zenekar választásnál, egy kis koncertet adtak nekünk leendő zenészeink. 

 

Ha akvarellel szeretnénk díszíteni a meghívót, vagy ültetőkártyát, legjobb, ha a természetet vesszük alapul, és lemásolunk egy levelet például. Az egyszerű olívaágak, eukaliptusz minták gyönyörű natúr keretet adnak a feliratoknak.

 

Az alábbi videóban láthatod, hogyan tudsz olívakoszorút festeni. Ami talán nagyon fontos, hogy jó fajta akvarellpapírt és finom ecsetet használj. Az Imelda Green’s oldalon jó oktató bejegyzést találsz. 

Az újrahasznosítás a papírválasztásban jelenik meg, illetve abban, ahogyan az ültetőkártyákat elhelyezzük, például parafadugót, vagy virággal beültetett konzervdobozt használva.

 

Ha ezekhez a technikákhoz mégsem érzünk kedvet, de szeretnénk valami egyedit, akkor használjuk az ujjlenyomatunkat ( a menyasszonyét és a vőlegényét), csak egy vörös pecsételőpárna kell hozzá, és máris szívet formázhatunk, ezzel téve egyedivé a meghívónkat.

 

 

Aki szereti a papírhajtogatást, ráadásul felidézne egy kis gyerekkori emléket is, az vidám,  sótartó meghívóval kedveskedhet a násznépnek.

 

 

Aki pedig kíváncsi, mi volt a mai adásban, itt elérheti a videót. (31. perctől, illetve 1óra 14 perctől vagyunk láthatóak).

Szép napot!

Fotó: Csapó Ildikó, saját. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!