A napfény illata

Mesés illatú karácsonyi díszek fahéjgyurmából

Csábítóan fűszeres fahéj illat, csodaszép, melegbarna, rusztikus megjelenés. Karácsony illat a lakásban.

 

Több, mint 3 éve készítettem az elsőket, de még mindig illatoznak. A fahéj illata a legszebb karácsonyi emlékeket idézi, a mézeskalács, forralt bor, almás süti illata.

Az előző receptemben almás-banános bébiétel szerepelt, ezúttal almából készítettem.

 

01_img_4864

Hozzávalók:

90 g megtisztított alma

 kb. 35 g őrölt fahéj (+ a gyurma alá)

0,5 ek. őrölt szegfűszeg

Az almát felszeleteltem, majd egy nagyon kevés (kb. 2 evőkanálnyi) vízzel fedő alatt megpároltam, vagyis almapürét készítettem. A főtt almát botmixerrel pépesítettem, ehhez került a fahéj, és a szegfűszeg.

Mivel az alma nedvességtartalma változó, a fahéj mennyisége csak tájékoztató jellegű, fokozatosan adagoljuk.

01_img_4828

Egy jól nyújtható anyagot kell kapnunk, ami nem túl nedves, nem túl száraz, és nem tapad túlságosan, lehet szépen szaggatni.

A tészta alá, illetve a felületére szórjunk fahéjat.

02_img_4860

1,5-2 óráig kb. 95 °C-os sütőben  kőkeményre szárítjuk, vagyis sütni nem szabad, én ki-bekapcsoltam a sütőt közben.
 
02_img_4872
 

Az illat, ami közben belengi a lakást, az eszméletlen! Mesésen illatos lesz tőle minden.

Ebből kb. 10-13 db lesz, persze a formáktól, a nyújtás vastagságától is függ. Nem jó túl vékonyra nyújtani, mert a szélei felpöndörödnek.

04_img_4909

Vannak, akiknek nem ajánlják,  katt ide, hogy megtudd, te vagy-e az.

Ha esetleg maradna a fahéjból, próbáld ki ezeket is:

Fahéjas, almás süti

Bajor csemege

♥♥♥

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

 

Mentés

Mentés

Mentés

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!