A napfény illata

5+5 kreatív ötlet az őszi szünetre

Ötletek a tartalmas együttlétért.

 

Nosztalgia a családdal

Vegyetek elő régi családi fényképeket, meséljetek, milyen volt a gyerekkorotok, jöhetnek a családi történetek. Mutassatok olyan fényképet, amelyen ugyanannyi idősek vagytok, mint most a gyereketek.

Nézzétek meg a hasonlóságokat, különbségeket. Meséljétek el, mi foglalkoztatott ekkor titeket, mi volt a kedvenc ételetek, játékotok, hogyan öltözködtetek.

family2003_01_060

Készítsétek el közösen anya/apa régi kedvenc ételét.

A gyerekek imádják ezeket a régi sztorikat, és rácsodálkoznak arra, hogy  a szüleik is voltak gyerekek, ráadásul a nehézségeket is könnyebben feldolgozzák, ha hallják, hogy anyának, apának is volt hasonló gondja.

Zseblámpákat izzíts!

Mivel hamar sötétedik, lehet a lakásban, de akár a parkban is zseblámpásat játszani. Lehet a sötétben megkeresni valamit, de az is szuper, ha csak hagyjuk, hadd világítsanak a falra a gyerekek. Építhetnek egy kis kuckót is az asztal alá, ott is szuper dolog a zseblámpázás.

Tanuljatok fütyülni!

Kisebb gyerekekkel csak ujj nélkül, nagyobbaknak mehet a kétujjas technika. Biztos, hogy nagyon vicces lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=IlXgdAujzaY

 

Kincskereső

Ezt minden korosztály szereti. Dugjunk el a lakásban tetszés szerinti mennyiségű tárgyat, és a gyereknek meg kell találnia azt.

Tipp a kereséshez:

  • Készíts hozzá térképet.
  • Fotózd le a helyet, ahová a kincs került, ezt kell megtalálni. Nagyobbaknál lehet nehezebb, eldugottabb hely is.
  • Az egyes helyeken legyenek feladványok, amelyek segítik a következő hely megtalálását.

Saját mesekönyv

Adj a gyerkőcnek színes papírt, lyukasztót, ceruzát, ragasztót, ollót, és egy kis füzetet, amibe elkészítheti a saját meséjét, vagy lerajzolhatja a kedvenc meséket.

Készítsetek termésmandalát!

Nemcsak jó elfoglaltság, de közben fejlődik a szem-kéz koordináció, figyelem, esztétikai érzék, kreativitás, tapasztalat a termések formájának, színének tapintásának érzékelése útján.

03

Egyensúlyozós

Fogjunk két a kezünkbe két botocskát (vagy ágvillát), ezzel kell egy tobozt a földről felemelni, és a kijelölt helyre vinni. Versenyezhetünk is.

allgau-63427_1920

Színkártya készítés

Szedjünk össze minél többféle színű őszi levelet, majd rakjuk szín szerint sorba.

151

Ördögbot

Gyakoroljunk az ördögbottal újabb trükköket.

100

+1 Aludjatok, ameddig csak jólesik: Az is fontos, hogy alaposan kipihenjétek magatokat, így aztán aludjatok jó sokat, mert a pihenés ugyanolyan fontos a szervezet számára, mint a vidám játék. 🙂

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!