A napfény illata

10 egyszerűen kivitelezhető bútorátalakítás

Te is meg tudod csinálni.

 

Használhatatlan, csúnya, vagy feleslegessé vált bútorokból újabb, egyedi darab születhet. Lásd meg bennük a lehetőséget, és a rút kiskacsából hattyú lesz.

Lerakóasztal régi széklábból és tálcából.

26

Ezek a szocreál bútorok ma már nem divatosak, de általában jól bírják a strapát, és nagyon jó használhatók. Festék, vagy textil nagyon sokat dob rajtuk.

27

Itt nem bútorátalakításról van szó, de nagyon tetszik. 🙂 Nekem is van egy gyerekkori szánkóm, de a gyerekek még használják, feltéve, ha télen esik a hó. 🙂 Ugye, milyen jó?

28

Szenzációs, ahogyan ez a bútor még kecsesebbé változik egy kis fehér festéktől. Ha te is belevágnál, nagyon szuper tanácsokat olvashatsz Katánál, A kicsi ház , vagy Eninél, a Nem is kacat oldalakon, hogyan és mivel kell átfesteni egy ilyen bútort.

29

A fenyőbútor egy időben elárasztotta az országot, mára azonban kissé divatjamúlt. Viszont a valódi faanyagot könnyű felújítani, egy kis csiszolással, festéssel.

 

30

Egy magyar példát is hoztam: Nem mind lom Bálintot saját bevallása szerint két  dologról lehet faggatni: ” az egyik ilyen pl. a hamburger (mert azt szeretem) a másik pl. a sárga lakkozott fenyőbútor (mert azt rühellem).” És hogy milyen csodákat művel az ilyen bútorokkal azt alább láthatjuk. ( A hamburgerekről nem tudunk nyilatkozni. )

23

24

Az alábbi példa nem felújítás,  inkább egy sérült bútor megmentése, egyedi módon.

31

festék, festék, festék.

18

19

És ismét egy magyar példa: Lakbear, aki ebből az ütött-kopott szekrénykéből kihozta a legtöbbet. Blogjában részletesen leírja, hogyan csinálta.

20

21

A festék mellett a tapéta is jó barátunk, ha bútorfelújításról van szó.

22

A képekre kattintva elérheted a képek forrását, illetve (a legtöbb esetben) a bútorfelújítási lépéseket is.

Szép napot!

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Mentés

Mentés

Mentés

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!