A napfény illata

Csupa sajtos, szezámmagos rágcsa a foci Eb-re

Ropogós ízorgia. Sör mellé is jól csúszik.

 

20

Ez a sajtos rágcsa annyira isteni, hogy néhány perc alatt elfogyott, mikor németországi vendégségünk alkalmával Orsi megsütötte. A gyerekek imádták, ami azért  is nagy szó, mert ők valahogy eleve ódzkodnak a sajtos dolgoktól, már pedig ebben van sajt rendesen, nem is akármilyen.

És hogy nemcsak arról volt szó, hogy  a vendégségben az étel mindig finomabb, azt mi sem bizonyítja jobban, mint itthon megsütve is is azonnal eltűnt a tányérról.

Hozzávalók:

0,5 kg liszt

30 dkg reszelt (öreg) gouda

250 g vaj

1 tojás

szezámmag

só és paprika ízlés szerint

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük legalább 5 órára.

21

Ezután kivesszük a tésztát, és hagyjuk egy kicsit puhulni, mert ilyenkor olyan kemény, hogy szinte képtelenség kinyújtani. De tényleg csak egy kicsit, hogy nyújtható legyen. Célszerű a tésztát 2-3 részre osztani.

Jó kis izommunka lesz, mire 5 mm vastagra kinyújtjuk, de legalább közben sportolunk is. 🙂

Ezután megkenjük a tojással a tetejét, majd rászórjuk a szezámmagot, és 3*4 cm-es lapokra vágjuk.

22

 Kb. 170 fokon 5-10 perc alatt megsül, ügyelni kell arra, hogy ne barnuljon meg, mert akkor már nem jó ízű. aranysárgán az igazi!

23

Tökéletes lesz a szurkoláshoz! Mert, bár – bevallom, – nem vagyok nagy focirajongó, a kisfiammal biztosan fogunk meccset nézni. Addig is felkészítő edzéseket tart nekem, bőszen mutogatva a focis kártyáit, hogy jobban megismerjem, ki kicsoda a mai fociban. 🙂

További receptek szurkolóknak:

Krumplichips spirálozva házilag

Sajtos, sonkás kifli

Roppanós sajtgolyó pillanatok alatt

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!