A napfény illata

Könnyű, édes élmény: sajttorta málnával

Elronthatatlan, gyönyörű, és selymesen krémes.

 

Az az igazság, hogy a sajttorták nagy rajongója vagyok azóta az ominózus ovis ballagás óta, ahol először ettem ilyet. Ráadásul nemcsak finom, de gyönyörű is. Így nézegetni is jó, de persze csak addig, míg a család meg nem lepi. 🙂

1

Én gyümölcsökkel szeretem, a szamócával vagy málnával egyszerűen csodás.

Hozzávalók:

25 dkg zabkeksz

12 dkg vaj

500 mascarpone

25 dkg tejföl

10 dkg cukor

3 tojás

2 ek. liszt

citromhéj

A tésztához a zabkekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a puha margarint. Ez olyasmi, mint a kinetikus homok, így nyugodtan bízzuk a gyerekekre.

Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába (26 cm) nyomkodjuk, majd 160 fokon sütjük, kb. 10 percig. Alá én tepsit teszek, így az esetleg kicsöpögő vaj nem okoz gondot.

2

A sajtkrémhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

Ezután mehet a közben kissé lehűlt kekszrétegre, süssük 150 fokon 40-45 percig. Ekkor a közepe még remegős, de nem kell aggódni, mert lehűlés után szépen megszilárdul.

A sajttorta akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát a hűtőben áll, és szépen összeérnek az ízei. Erre aztán mehet a málna, aztán már csak enni kell. 🙂

 

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!