A napfény illata

3 környezetbarát locsolókanna

Zöld öntözők a zöldbe.

 

És nem a színéről beszélek. 🙂

Gyors körkérdésem: mindenki bevirágozta már az erkélyét? Lassan talán igen, bár az eddigi tavaszon tél és nyár váltakozott, talán mostanra már nem nagy merészség fűszernövényekkel, vagy virágokkal beültetni a virágládákat, cserepeket. Ha pedig már cseperednek, virágoznak a növényeink, akkor locsolnunk is kell őket.

Persze nagyon sok csinos locsolókanna kapható, de az alábbi ötletek valahogy a szívemhez közeliek, nemcsak azért mert újrahasznosításról van szó, de emellett nagyon stílusosak is.

1 design ötlet, és 2 DIY (csináld magad) megoldás következik.

PET palackból azonnal csinos locsolókanna válik ezzel az ötletes feltéttel. Feltétlenül kell, ugye?

palack1

palack2

Vannak olyan műanyag tárolóedények (mosószeres, öblítős flakonok), melyeknek a mérete, formája is kiváló a locsoláshoz. Csak a kupakjukat kell megfúrni, és azonnal készen is vagyunk egy újrahasznosított megoldással.

palack3

Ez a PET palackból készült ültető-öntöző abban különbözik előző társaitól, hogy itt az öntözést részben maguk a növények végzik, az “önitató” rendszeren keresztül. És bár nem szeretem a műanyag cserepek esztétikai látványát, ez a megoldás valahogy mégis szépnek tűnik. Ugye?

palack4

palack5

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!