A napfény illata

Tea, ami meghosszabbítja az életünket

Stresszgyilkos, megszünteti az alvászavart és a fejfájást, javítja az emésztést, selymessé teszi a bőrt.

 

Ez a sokoldalú és évszázadok óta használt, és megbecsült gyógynövény a citromfű.

2

 
Paracelsus szerint a citromfű meghosszabbítja az életünket,

 

amiben lehet valami, hiszen  a világ legidősebb emberei közül többen is rendszeresen itták a citromfű teát: Llewellyn herceg, aki 108 évig élt, minden nap fogyasztott citromfű teát, hasonlóan, mint a 116 éves John Hussey, aki 50 évig reggelente ilyen teát kortyolt.

Ennek a citromfű azon tulajdonságához lehet köze, hogy nyugtató, görcsoldó hatása van, és bár nem vagyok orvos, abban biztos vagyok, hogy a stressz nagyon sok baj okozója, elindítója lehet.

 3

Én most kezdtem el kortyolgatni, mivel ez az óraállítás jól megkavarta az időérzékemet: nehezen ment az elalvás. A kertünkben már megjelentek a kis levelek, ezekből készítettem a teát. (Akinek nincs ilyen növénye, az drogériákban beszerezheti a szárított verziót, de a citromfű konyhaablakban is nevelhető.)

Egy fél maréknyi levelet alaposan megmostam, apróra tépkedtem, majd leforráztam  2 csészényi forró vízzel. Ez állt kb. 10 percig, aztán lehet kortyolgatni.

5

Állítólag, XIV. Lajos orvosa kísérletképpen a királyi baromfiudvar egy idősödő tyúkjának adott rendszeresen citromfüvet, aminek következtében a tyúknak kifényesedtek a tollai és újra tojni kezdett.

Bár ilyen hatásról nem számolhatok be, de az elalvás könnyebben megy, és kiegyensúlyozottabb is vagyok. 🙂

+ 1 Tipp: Kipróbáltam, és tényleg jó: a citromfüves gőzöléstől selymesebb lesz az arcunk.

 

Próbáld ki te is a citromfű szörpöt! Katt ide a receptért!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!