A napfény illata

Vezess hálanaplót!

Mi volt ma jó a napodban? A pozitív gondolatok gyógyítanak!

 

Már egy ideje szokásunkká vált, hogy a gyerekekkel este átbeszéljük, mi volt aznap jó. Lehet ez akár egy kis apróság, de akár nagy dolog is.

hálanapló7

Eleinte nagyon keresgélni kellett ezeket, pedig sok-sok jó dolog történik velünk, mégis valahogy a negatívumok hamarabb előjöttek. De azért mégis mennyivel jobb egy mosollyal az arcunkon elaludni. 🙂

hálanapló4

Egy pályázat kapcsán aztán egy kedves Olvasóm, Rozi is írt erről, ő naplót vezet, mosolynaplót:

“Próbáltam magamévá tenni a pillanatot. Megálltam út közben abban a pillanatban, csak egy pillanatra, és lekaptam a pillanatot: a ragyogó sárga repceföldet, a tele szájjal röhögő lovat, a gyümölcsöt átszellemült arccal szagoló bácsit a piacon, a macskát az ablakban, a fák közül kibukkanó Balatont, a kerítés tövén kukucskáló ibolyát.”

Azután leírtam az apró kis történeteket, amiktől muszáj mosolyognom.”

halanapló1

Hálanaplót vezetni nem ördöngösség, vezetheted a számítógépen, akár képekkel illusztrálva, a mobilodon, ilyen alkalmazást használva, de készülhet ilyen napló a Facebook-on, az Instagramon, vagy a blogodon is.

hálanapló6

Én például imádom Via csütörtöki bejegyzéseit.

hálanapló3

De kerülhetnek ezek a pozitív dolgok egy füzetbe, amit te dekorálsz, vagy egy befőttesüvegbe, amibe kis cetliket teszel. Nem kell hozzá sokat írni, elég egy-két gondolat.

hálanapló2

Nemrég olvastam a Facebook-on ezt a történetet, ami rávilágít arra, mennyire fontos, hogy ne csak negatívan lássunk, és meg tudjuk változtatni a nézőpontunkat:

“Egy fiatal pár új házba költözik. Első reggel, reggelizés közben a fiatalasszony kinéz az ablakon, és látja, hogy a szomszéd teregeti a ruhákat.
„Milyen koszosak azok a ruhák” – mondja a férjének, – „lehet, hogy nem tudja, hogyan kell rendesen mosni. Talán mosószappanra lenne szüksége.”
A férj végighallgatja, és csendben fogyasztja a reggelijét. Ez így megy a következő napokban is: amikor a szomszéd kiteregeti a ruhákat, a fiatalasszony ugyanazokat a megjegyzéseket teszi rá.
Egy hónappal később a feleség meglepődve veszi észre, hogy a szárítókötélen tisztára mosott ruhák sorakoznak, és meg is jegyzi a férjének:
„Nézd, végre valahára megtanulta a szomszédasszonyunk, hogyan kell rendesen kimosni a ruhákat! Vajon ki taníthatta meg rá?”
A férj ekkor felnéz, és így szól:
„Ma korán reggel felkeltem, és megtisztítottam az ablakokat.”
Így van ez az életben is… Az, hogy hogyan látunk embereket, mindig azon múlik, hogy mennyire tiszta az ablak, amin keresztül nézzük őket….. “

hálanapló5

És hogy mindez miért jutott eszembe? Mert a nagy rohanásban én is elfelejtettem leírni azokat a nagyon jó dolgokat, amik mostanában történtek velem a blog kapcsán, így aztán elhatároztam, egy hogy egy bejegyzésbe beleteszem ezeket.

 A nagy DIY könyv: Highlights of Hungary 3. helyezés

Ha nagyon bulvárosan akarok fogalmazni, azt írnám: Mi a közös az idei Oscar díjas Saul fia c. filmben, és  A napfény illatában?

highlights-of-hungary-3

De csak nagyon boldogan, és nagy örömmel annyit tudok írni, hogy óriási megtiszteltetés a 2015-ös év legkreatívabb projektjei között együtt szerepelni  a Highlights of Hungary többi jelöltjével (többek között a Saul fia c. filmmel).

És óriási megtiszteltetés az elért 3. helyezés. Nagy boldogság, hogy ennek a könyvnek a részese lehettem, hogy egy ilyen szuper csapattal alkothattam.

♥♥♥

DIY projekt a Kismama magazinban

Annyira jó nyomtatásban látni! És bár rengeteget kell még fejlődnöm, de az első nyomtatásban megjelent saját képeimnek is örülök. 🙂 Köszönöm a lehetőséget.

Kismama♥♥♥

Kalligráfia workshop

A volt kollégák, barátok ajándékaként részt vettem a Mimi által szervezett, és Bogi vezette kalligráfia workshopon. Szerelem lett első látásra. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

kalligráfia♥♥♥

 Liebster díj

Díjat kapni szuper, a bloggertársak elismerése különösen jólesik. Idén Zsófitól, a Sweethome bloggerétől, és Szonjától, a The moment of life bloggerétől is megkaptam a bloggerek vándordíját.  Nagyon szépen köszönöm! ♥

 Zsófi receptjeivel már a Süti vagy nem süti könyvben is szemeztem, Szonja pozitív, vidám életszemlélete nagyon szimpatikus, és még ehhez a bejegyzéshez is tökéletesen passzol. 🙂

A vándordíj szabályait már sokféleképpen láttam leírva, lényege, hogy egy kicsit jobban megismerjük a blog íróját.

Az egyik feladat, hogy írj magadról. Mivel a bejegyzésekben kicsit mindig magamról is írok, ezért inkább ide linkelném a korábbi kérdésekre adott válaszokat.

 Ági, a Cinnamon4X bloggere faggatott egy riportban, a velem készített riportját itt olvashatod. Korábbi Liebster Award kérdésekre a válaszaimat itt találod.

Remélem, nem haragszik meg Zsófi és Szonja, ha kicsit rendhagyó módon, egy-egy kérdésükre válaszolok.

 Mi a kedvenc idézeted?

Ilyen több is van, de most ezt írnám.

vidám évek

 Milyen egy álomnapod: hogyan telne egy olyan napod, amikor minden tökéletes, ami tényleg olyan, amilyet szeretnél?

Nem rohanós, azt mondanám, lassú, nagyon lassú. Olyan, amiben van idő örülni az apróságoknak is. Mondjuk ilyen. 🙂

 Díjazottam:  Iza, a 160 gramm bloggere.

 Kérdéseim:

Pöttyös, vagy csíkos?

Fekete vagy fehér?

Magyarország vagy külföld?

Gyalog vagy autóval?

Korán vagy későn?

Kutya vagy macska?

Tea vagy kávé?

Lassan vagy gyorsan?

Hosszan vagy röviden?

Színesen vagy fehéren?

Egyedül vagy másokkal?

 

Szép napot!

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!