A napfény illata

Mézes kakaó: vigyázat, tej nélkül is elfogy!

Egyszerűen mesés, azonnal oldódik, finoman krémes, ellenállhatatlanul finom.

 

12

Most, hogy sűrű ködbe borult a város, és reggel dideregve vártam a buszt, elérkezett az idő, hogy bekeverjek egy adagot a mézes kakaóból, amivel esténként pillanatok alatt elkészül a finoman illatozó csokis italom, és amitől mindjárt olyan kerek lesz a világ.

A recept nagyon egyszerű, ráadásul spájzban, hűtőben hetekig eláll és még ajándéknak is nagyon kiváló.

10

Hozzávalók

400 g méz (én akácmézet használtam)

50-70 g jó minőségű kakaópor

A mézet és a kakaóport habverővel simára keverem, majd üvegbe töltöm.

11

Csokirajongóknak üzenem, hogy sajnos tej nélkül is finom, így ha nem vigyázunk, hamar eltűnik az üvegből.

Elkészíteni úgy szoktam, hogy felmelegítem a bögrényi tejet, amibe 2-3 teáskanálnyi kakaós mézet csurgatok, majd tejszínnel megkoronázom, és fahéjjal megszórom. 🙂

12

Szóval itt az idő, tedd el magad télire! Pihe-puha takaró, párnák, egy csodaszép mécses, egy jó könyv, egy forró mézes kakaó és induljon a kuckózás!

 

13

Könyvajánló: Dragomán György: Máglya. Nagyon tetszett! Te mit olvasol?

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!