A napfény illata

Aranygaluska: mintha édesanyám készítette volna

Foszlós, könnyed, el sem hiszem, hogy én sütöttem. 🙂

 

Bevallom, a kelt tésztákkal nem mindig boldogulok, még olyan igazán jó kelt tésztás pogácsát nem tudok sütni, pedig imádom a nagymamás sajtos pogit. (Jöhetnek a jó receptek kommentben. 🙂 )

Így aztán félve fogtam neki az első aranygaluskának, amit nálunk mindig anyukám csinált korábban, és az utolérhetetlenül finom.

5

(A töltött káposztával még mindig így vagyok). Viszont ez a recept olyan jó, hogy a kelt tészták királynője még nekem is csuda finomra sikerült.

A recept Andi konyhájából való, már máskor is ajánlottam ezt az oldalt, érdemes felkeresni.

Hozzávalók

25 dkg liszt

2,5 dkg margarin

2,5 dkg élesztő

2,5 dkg porcukor

1 tojás

1,3 dl tej

3 csipet só

reszelt citrom héja

10 dkg darált dió,

10 dkg kristálycukor,

olvasztott vaj

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a tészta összetevőit (szobahőmérsékletűek)  összedolgozzuk. Már a nyers tészta is isteni finom, és az illata a reszelt citromtól csodás.

2

A tésztát kb. kb. 30-40 percet kelesztjük.

Egy 26 cm-es tortaformát alaposan kivajazunk.

Összekeverjük a diót és a cukrot.

A megkelt tésztából egy kanállal gombóckákat szaggatunk, melyet olvasztott vajba, majd a cukros dióba forgatunk, és szorosan a tortaformába tesszük. A maradék cukros diót a tetejére szórjuk. Így kelesztjük még kb. 30 percig.

3

Volt egy kis segítségem. 🙂

Kb. 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. Ami fontos, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.

4

Vaníliasodó

1 csomag vaníliapuding

1 liter tej

4-6 evőkanál cukor

Tulajdonképpen egy híg pudingot készítünk.

Frissen tálaljuk. A lányom egyik kedvence, és már én is szívesen készítem.

6

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!