A napfény illata

15 ötlet, hogyan fedjük be az iskolai füzeteket

A tanévkezdés egyik kötelező feladata a füzetek befedése, amit sokak nagy kedvvel végeznek, míg másoknak kínszenvedés az augusztus végi kézműveskedés.

 

Ami viszont biztos, hogy egy szépen, ötletesen, egyedien dekorált füzetbe jobb dolgozni, és talán vidámabban megy a sulikezdés is. Ebben segíthetnek az alábbi ötletek.

A könyveket manapság már nem csomagoljuk papírba, de fólia kerül rájuk, én ebből azt a verziót szoktam választani, aminek  a két szélén van öntapadós csíkja, ezzel lényegesen könnyebb a csomagolás, mint a teljes felületen  ragasztós verzióval.

Dekortapasszal:

Ha van otthon dekortapaszod, nagyon könnyen, gyorsan tudsz  mutatós füzetborítót készíteni, kézügyesség nélkül is. A dekortapaszt ragaszthatod közvetlenül a füzetre, de lehet olyan verzió is, hogy a barna csomagolópapírba csomagolt füzetet dekorálod a színes ragasztószalaggal.

Csíkosan: a Masninál találjátok a leírást, és egy nagyon hasznos tippet is.

3

Pöttyökbe formázva

1

Mintákat kirakva

2

7

Magazinokkal

A kisebbek és nagyobbak is szeretik, ha kedvenceiket láthatják a füzeteken. Egy olcsóbb füzet is menő lehet, ha magazinokban található poszterekkel, naptárlapokkal, régi képregénnyel, vagy ezekből készült montázsokkal díszítjük.

 5

13

6

11

 Nyomdázva

Készíthetünk radírból, krumpliból saját nyomdát, de készen kaphatókkal is dekorálhatunk.

9

14

15

Buborékfóliával is nyomdázhatunk egyedi csomagolópapírt.

17

Festve, rajzolva

Felhasználhatjuk füzet befedésre a gyerekek rajzait, de festhetünk saját csomagolópapírt is.

16

4

 6

Különleges márványos hatást érhetünk el a papíron a borotvahabos technikával:

18

 +1 ötlet:

19

Szép napot!

A képek forrását a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Natália Balogh says:

    Köszi a tippeket! Imádom díszítgetni a füzeteimet. Idénre már meg is van pár, de a bejegyzésed láttán szerintem jövő félévre is elkészülnek a füzeteim már most. 😀 Még szerencse, hogy rengeteg kelléket rendeltem a http://vertespapir.hu/index.php?id=termekek&fokat_id=1 oldaláról.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!