A napfény illata

15 inspiráló tanulósarok a könnyebb iskolakezdéshez

Milyen egy jó tanulósarok? 15 inspiráló ötlet tanulósarok kialakításához.

Ahogy közeleg a szeptemberi iskolakezdés, egyre izgatottabban gondolok rá, hogyan is fogjuk berendezni a kisfiam szobáját, hogyan kerül be még egy íróasztal az amúgy is szűkös helyiségbe.

Az biztos, hogy a holmik, és a játékok közül is szelektálni kell, mert ha nem lesz egy alapos gyerekszoba rendszerezés, majd nálunk is csak úgy lehet közlekedni, mint az Égig érő fű című filmben Berta néninél, a szenesember (van, aki látott még szenet?) édesanyjánál. (No meg Kun Gabi is megírta, hogy ez a boldogság titka.)

18

Szóval, ami jár, az jár, az íróasztal dukál az iskolába készülő kisfiamnak, bár ha a nővére példáját vesszük alapul, legjobb lenne, ha egy puha szőnyeget és egy kemény kapcsos felírótáblát vennénk, mert ő csak a szőnyegen hasalva tud olvasni, írni, rajzolni.

17

Az íróasztal kiválasztásánál nálunk biztosan szempont, hogy legyen strapabíró, kényelmes, ne legyen túl drága, se túl kicsi, se túl nagy, elférjen az ablak közelében. Hála az égnek, a gyerek balkezes, egyébként ezt a szempontot kénytelenek lennénk figyelmen kívül hagyni.

1

Amit még biztosan kap, az egy jó kis lámpa, és egy kis mágneses iskolatábla, ahová kitehet mindenféle hasznos dolgot, de rajzolhat is rá, mert úgy vettem észre, hogy így tanul meg mindent a leghamarabb.

7

4

Emellett van egy ülőlabdánk, ezt használtuk eddig is, ha egy kicsit egy helyben szerettem volna tartani a kis izgő-mozgót. Ez tudományosan bizonyítottan segíti a koncentrációt. (Persze, forgószéket is kap, mint a nővére.)

9

Szóval elkezdődött a gondolkodás, és az ötletgyűjtés, amit megosztok veletek is, hátha valakinek hasznos lesz.

A tanulósarok kérdésben sincs általános megoldás, minden gyerek más, talán az ergonómia, a megfelelő világítás a legfontosabbak, ja és az, hogy a gyereknek is tessen a tanulósarok, hiszen ő tanul majd ott nap, mint nap, (persze ne legyen túl cuki, túl verdás, túl… , mert az jövőre már tuti nem lesz menő.)

2

3

Színekkel és napfénnyel is fokozható a szellemi teljesítmény.

A sárga javítja a koncentrációt, a vörös a kreativitást, a zöld nyugtató hatású.

5

12

13

A kék szín segíti az elmélyülést.

6

10

811

 

14

 15

16

Szép napot!

A képek forrását a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!