A napfény illata

3 kreatív papírfűzési ötlet gyerekeknek

Papírszövés kreatívan, hogy ne csak hasznos, de szórakoztató is legyen.

Szerintem szinte mindenki fűzött papírt gyerekkorában, készített egy egyszerű “szőnyeget”, aztán elfelejtette ezt a technikát.

Pedig a papírfűzés nagyon hasznos tevékenység, fejleszti a kreativitást és még egy halom más területet is (pl. finommotorika, szem-kéz koordináció).

 

Tavaly a téli szünetben  karácsonykor mi is elővettük a fűzőlapokat, és készült egyszerű szőnyeg, sőt még egy karácsonyfát is fűztünk, teljesen magunktól (!) 🙂 , de aztán én sem erőltettem tovább a technikát, gyerekként is eddig jutottam, nem láttam benne további fantáziát.

Egészen addig nekem sem jutott eszembe más ötlet,  míg Panna év végén haza nem hozta az összes cuccát a suliból, rajzokat, technika órán készített alkotásokat, köztük egy elefántot, hátán papírfűzős szőnyeggel. Jaj, hát így is lehet?

Ekkor elhatároztam, hogy a szünetben a papírfűzés ismét előkerül, de már szőnyeg nélkül.

Körülnézve a neten találtam egy nagyon jó sablont ezen az oldalon, amit rögtön el is készítettünk. A nagyon cuki halacskát Panna  már sokkal nagyobb kedvvel fűzte, mint a szőnyeget. 🙂

A sablon alapján te is készíthetsz ilyet, én eleve színes papírra nyomtattam, a szaggatott vonal mentén behajtva bevagdostam, majd a nyomatlan oldalon fűztünk.

4

Aztán olyan nagy kedvünk lett fűzni, hogy Panna rajzolt egy királylányt, akinek a szoknyája szintén ezzel a technikával készült el.

Így utólag már pont keresztben vágtam volna be a szoknya részt, mert úgy párhuzamosan lehetett volna fűzni, de így is megoldottuk.

6

Végül is többféle rajzra, ábrára rá lehet vágni egy fűzősablont, és azt fűzni, például készülhet így krokodil, kukorica, vagy bagoly is.

Itt egy szív sablont találtam, nagyon kedves ajándék lehet.

És íme az elefánt, ami beindította a fantáziámat.

 7

Ti mit szoktatok fűzni és hogyan?

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!