A napfény illata

Tengerpart az otthonodban: 5+1 tipp, amit Te is megvalósíthatsz!

5+1 egyszerű tipp, hogyan teremts tengerparti hangulatot otthon.

A tengerész dekor nagyon menő, de nem biztos, hogy az egész lakást sikerül rögtön kék-fehér stílusra alakítani, de a nyárias hangulathoz elég  néhány ideiglenes megoldás, mellyel azonnal olyan lesz, mintha otthon nyaralnál.
27
A kötelek  nagyon mutatósak, tekerjük lámpa, vagy kaspó köré, használjuk fogantyúként, lépcsőről lelógatva, vagy függesszük rá a törölközőt.
15
16
17
18

A kötelek láttán rögtön felrémlett bennem az a nyár, mikor Komádiban voltam építőtáborban: a Sebes-Körös partján sátraztunk, hajnalonta – az akkor még virágzó- kendergyárban  dolgoztunk: a kenderből kévéket kötöttünk, majd bálákba raktuk őket (vagy valami ilyesmi rémlik az idő szürke ködén át).

Először nagyon lázadoztunk a hajnali 4 órás munkakezdés miatt, de aztán, amikor a nap felkelt és sugarai felszárították a kenderről a harmatot, rögtön megértettük az okát: az éles növényszár a húsunkba mart, karcolt, ami a napsütés erősödésével egyre jobban égett. Így aztán különös tisztelettel nézem azóta is a zsinegeket, köteleket, melyek a lakberendezésbe is begyűrűzve  szuper kiegészítővé váltak. Ráadásul egy kis ragasztóval és némi türelemmel akár magunk is feldobhatjuk vele a tárgyainkat!

Még több köteles ötlet itt.

Csomózz hálót!

Sok kis apróság segíthet  megteremteni a nyaralás hangulatát: kancsóban elkészített hűsítő limonádé jégkockákkal, néhány kavics, színes napernyő,  vagy egy csomózott hálóval díszített üveg, mellyel dekorálhatod a lakást, az erkélyt, vagy a kertbe is kerülhet.
SAM_4854-600x450
Kagylók, kavicsok
Néhány kavics, tengeri herkentyű és máris sellőnek érezheted magad. 🙂
 61-428x600
19
Uszadékfa
Szép uszadékfáért még a tengerhez sem kell elutazni, elég, ha lemegyünk a Dunához, vagy a Tiszához, és összeszedjük a gyönyörűségeket.
20
22
23Kék-fehér
Persze, kihagyhatatlan, de elég néhány párna, törölköző, szalvéta.
24
25
26
+1 tipp: Áztasd a lábad egy lavór sós vízbe, emelj a füledhez egy nagyobb csigát és hallgasd a tenger zúgását.
 28

 Szép napot!

A képek forrásait a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!