A napfény illata

Jégkása házilag, gép és kevergetés nélkül

Annyira egyszerű, hogy már szinte hihetetlen! És melyik gyerek nem szereti?

 

1

A jégkása nálunk minden Triatlon héthez hozzátartozik: óriási tartályokban keverednek a valószínűtlenül kék, zöld , pink, és lila jeges italok. Persze mindig venni kell belőle, a gyerekek imádják, még annak ellenére is, hogy az ízük, hogy is mondjam: olyan kék, zöld, pink, és lila. 🙂

Tudom, hogy házilag is elkészíthetőek, de a jó állag eléréséhez rengeteget kell kevergetni fagyasztás közben, szóval nálam felejtős. 🙂

Így aztán nagyon megörültem, mikor megláttam a bejegyzés végén szereplő videót, persze, hogy ki kellett próbálnom, hiszen annyira egyszerű! A gyerekek előtt titok maradt a nagy kísérlet, ők már csak a végeredményt látták, és rögtön meg is rendelték az újabb adagot! 🙂

Hozzávalók:

0,5 literes szénavas üdítőital / ásványvíz

fagyasztó

2

A szobahőmérsékletű üdítőitalt jó fel kell rázni, majd a fagyasztóba tenni, kb. 3 órára. A videóban pontosan 3 óra 15 perc szerepel, de ez függ az ital hőmérsékletétől, illetve a fagyasztó “képességeitől”, telítettségétől is. Nálunk 3 óra 5 perc elég volt.

Az idő letelte után ki kell venni a fagyasztóból az italt, majd kissé megrázni és megindul a kristályosodás. Gyakorlatilag egy túlhűtött folyadékot kapunk, ami rögtön kristályosodik a rázásra, vagy egy oltókristály (jégdarab) beindítja a folyamatot.

Kinyitni nagyon óvatosan kell, enyhén és fokozatosan kiengedve egy kis gázt, egyébként az egész kiszalad a palackból.

3

A mutatvány ásványvíz esetén is működik, ekkor a jégkristályhoz adhatunk finom gyümölcsszörpöt, így tetszőlegesen ízesíthető.

4

Figyelmeztetések: Aki szintén szeretné elkészíteni, az nézze meg a videót is, hogy pontosan be tudja tartani az ott szereplő instrukciókat.

Amint az a videóban is szerepel, mindenki saját felelősségére próbálja ezt ki. Nem szabad üvegpalackot használni, illetve szerintem jó, ha a palack jó erős, nem valami vékonyka, gyenge. Ugyancsak be kell tartani a fagyasztásra vonatkozó időket, ha megfeledkezünk a palackról, és túl sokáig tartjuk a hűtőben, szétrobbanhat.

Ezek pontos betartása mellett egyszerűen készíthetünk jégkását!

 

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. spongebob kockanadrag says:

    Megint nem sikerült. 🙁

  2. Igen fel kell rázni. Akkor jó, ha kiveszed, megrázod, és megindul a kristályosodás.

  3. spongebob kockanadrag says:

    szia! Az lenne a kérdésem,hogy honnan tudom hogy mikor jó és feltétlenül felkell rázni mielőtt berakom a fagyasztóba?

  4. Szia! Szerintem ne add fel. Szénsavas italt hűtöttél? A másik kérdés a hűtési idő: nekem elég volt a kevesebb idő, de ez függ a fagyasztótól is. Volt olyan komment a Facebook-on, hogy valakinek 5 órán keresztül kellett hűteni. Ha tovább hűtöd, mindenképpen figyelj a biztonsági előírásokra! Szép napot! Anikó

  5. spongebob kockanadrag says:

    Szia! Nekem sajnos nem sikerült. Hűtöttem 3 órán keresztül,de nem kristályosodott. 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!