A napfény illata

Isteni hideg gyümölcsleves 5 perc alatt

Egy forró nyári napon nincs jobb egy hideg gyümölcslevesnél. Különösen, ha előtte nem kell a konyhában izzadni, míg megfő.

Na, eljött az igazi nyár, amit vártunk, lehet élvezni a napsütést, strandolni, vagy gutaütést kapni a melegben. 🙂

2

Ilyenkor a kedvencem a hideg gyümölcsleves, amit imádok. Régebben mindig főztem a levest, aztán jött a vízfürdő a kádban, hogy ugye, minél gyorsabban lehűljön a fazék, és lehessen a hűtőbe tenni. Ez azért nem kevés procedúra, és bár megérte a fáradtságot, manapság inkább erre a gyorsabb verzióra szavazok, ha kánikulában gyümölcslevest óhajtanánk.

Hozzávalók:

Őszibarack konzerv (820 g)

3 dl tej

1,5-2 dl tejszín

vaníliáscukor

fahéj, cukor (ízlés szerint)

1

Az én kedvencem a barackleves, de készíthető meggyből, szilvából, szóval bármilyen gyümölcsből is.

A tejszínt, tejet, vaníliáscukrot, (esetleg cukrot, bár én ehhez nem szoktam plusz cukrot adni) és a befőtt levét összekeverem.

Majd jöhet bele a gyümölcs is, ezt felvágom.

Ennyi. 🙂 A legjobb, ha minden alkotó előzőleg hűtőben volt, mert akkor rögtön fogyasztható, – én így is szeretem-, de ha érik kicsit a hűtőben egy-két órát, az ártani nem árt neki. 🙂

Tálaláskor lehet bele néhány szem friss gyümölcsöt is tenni.

3

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!