A napfény illata

3+1 isteni nyári hűsítő

Nagy melegben fontos, hogy sokat igyunk. Persze a legjobban a víz hűsít, de néha szívesen kóstolnánk valami izgalmasat.

Íme néhány hűsítő, gyümölcsös innivaló a nagy melegre.

 

Eperlimonádé

A limonádé a gyerekek egyik kedvence. A klasszikus víz, cukor, citrom triumvirátuson túl nagyon sokféle variációja létezik. Hétvégén a gyerekeknek készítettem el ezt a rózsaszín limonádét, már a színe miatt is imádták, pláne, mikor megtudták, hogy szamóca van benne.

7

Hozzávalók:

10 dkg eper

1 liter víz

2-3 evőkanál barna cukor

1 citrom

néhány citromfű levél (opcionális)

Az epret turmixgépben a vízzel, cukorral turmixoljuk, majd mehet bele a citrom leve, ízlés szerint.

Az eperből érdemes lefagyasztani is, hogy később is élvezhessük ezt a limonádét.

Levendulás limonádé

Imádom a levendulát, és már van saját levendulám is, így nem tűnik lehetetlennek ennek a limonádénak az elkészítése, amit Rékánál láttam. Már a képbe is beleszerettem, érdemes Réka Instagram oldalát megnézni. 🙂

Levendulás

Hozzávalók:
1 ek. levendula (teának való virág) – bio boltban kapható
4-6 tk. nyírfacukor (ízlés szerint)
2 citrom leve
1,5 liter hideg víz
jég (levendula virágos)


Tegyük a levendulát és a  nyírfacukrot egy csészébe, majd öntsünk rá forrásban levő vizet.

Keverjük össze, hogy a cukor olvadjon fel és hagyjuk kihűlni. Amennyiben levendulavirágos jeget szeretnénk, öntsük fel a jégkészítő formát vízzel és szórjunk minden rekeszbe egy pár virágot.

Tegyük be a fagyasztóba. Ameddig lehűl a tea, megfagy a víz. 🙂


Szűrjük le egy nagy kancsóba a levendula teát, csavarjuk bele a 2 citrom levét és öntsük fel 1.5 liter hideg vízzel. Keverjük jól össze. Szükség esetén tegyünk bele még cukrot és citromkarikákat.

Tea almahéjból

almahéj

Megboldogult egyetemista koromban ismertem meg Mancika nénit, aki mellesleg a főbérlőnk volt, ilyetén fogva viszonyunk nem volt mindig felhőtlen, de alapjában véve jól megvoltunk. Bár kortalannak tűnt, akkor már javában benne volt a nyugdíjas korban, nehezen mozgott, és egy halom olyan praktikát tudott, amelyek nekem akkor furcsának tűntek: kávézaccot szórt a virágföldre, körömvirág szirmot disznózsírba morzsolt, és almahéj teát készített.

Az almahéj teát én is megkóstoltam, és annyira bejött, hogy ez volt a  vizsgaidőszakban a varázsitalom. Azóta is imádom, ez a “jegeslegjobb” nyári hűsítő. 🙂 Készítése itt.

Gyümölcsös jégkockák

Ha nem győzzük hűteni az italokat, jöhetnek a jégkockák, de nem ám akármilyenek, hanem ilyen mutatósak, gyümölcsösek.

jég

+1 Tipp: A kisfiam kedvence, így nem hagyhattam ki. Még éppen nem késő, készíts bodzaszörpöt. Isteni! Én már elkészültem vele! 🙂

8

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket és Réka képét tartalmazza. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
 
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kriti Kusan says:

    Értem,a válasz logikus, köszönöm.
    A barna cukor egyébként nem más, mint (döntően), melasszal szennyezett normál -fehér- kristálycukor. Divatot csináltak belőle és ezért még drágábban is adják. :-)))

    Szép napot:

    Kusan

  2. Rácz Anikó says: (előzmény @Kriti Kusan)

    Szia! Nagyon egyszerű a válasz: mert volt még belőle itthon egy kevés, és úgy gondoltam, a limonádéba elég lesz. Egyébként kicsit más íze van (nekem), mint a kristálycukornak, de azzal is biztosan finom. Én így készítettem. Szép napot: Anikó

  3. Kriti Kusan says:

    Miért barna cukor a javaslat az epres limonádéhoz ?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!