A napfény illata

Hipi-hopi 5 perc alatt, házilag

Kiváló mozgásfejlesztő, retro játék, a nyári szünet kihagyhatatlan kelléke. Újrahasznosított alapanyagokból 5 perc alatt elkészíthető.

Ez egy remek játék, gyerekkoromban, a 80-as években, a gumizás mellett kedvenc szórakozásunk volt, végigugráltuk a szünetet a hipi-hopival. Szerettem volna megmutatni a gyerekeimnek is, de nem találtam sehol, így készült a DIY változat.

Egyébként felnőtteknek, fogyókúrázóknak is ajánlom, én is kipróbáltam, és majd “infarktot” kaptam a 3 perces bemutató után. 🙂

hipi-hopi

Amire szükséged lesz:

 • nem használt, tönkrement USB kábel (vagy bármilyen kábel: telefoné, telefontöltőé, azért nem baj, ha kör keresztmetszetű)
 • 0,5l-es vagy kisebb üdítős palack
 • rizs, vagy homok, vagy kerek kavicsok

Szóval emlékeimben a régi szerkezet egy műanyag “kábelszerűségből”, és egy műanyag labdából állt. Először ezt próbáltuk reprodukálni, de a műanyag kislabda kábelhez való rögzítése sehogy sem sikerült, így próbáltuk ki a palackot, és ez bevált!

A palack kupakját kifúrjuk, majd belefűzzük a kábelt és a kupak belső oldalán jó erősen megcsomózzuk.

2

A palackot kb. 1/3 részig töltjük meg a rizzsel, de ha pl. homokot használsz, érdemes próbával beállítani az ideális súlyt.

A kábel másik végét hurkolva csomózzuk.

3

És így kell vele játszani:

Ha már az egyik lábbal nagyon megy, ki lehet próbálni a másikkal is!

4

Nálunk nagyon bejött, így még egyet készítettünk a kisfiamnak, mert ő is akart ilyet. Holnap a lányom beviszi a suliba is, hogy az osztálytársainak is megmutassa. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
 
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Rácz Anikó says: (előzmény @Lidi Kv)

  Szia! Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszik! 🙂 Jók a visszajelzések is: mi sosem játszottunk mezítláb, csak lábbelivel. Mi hármat készítettünk, mindegyik azonnal működött, de örülök, ennek a visszajelzésnek, mert hátha másnak is van hasonló problémája és ez segít megoldani. A vezeték kör keresztmetszetű volt? Jó játékot! Szép napot! 🙂

 2. Lidi Kv says:

  Kipróbáltuk, a 7 éves lányomnak nagyon tetszik, bár gyakran lecsúszik a lábáról. Cipő vagy szandál nem árt hozzá. Eleinte folyton rátekeredett a lábára, megcsavarodott, aztán tágítottam a kupakon lévő lukat, így a madzag szabadon forog, nem akad el. Szóval a leírásnál kicsit bonyolultabb ez a játék, de csak összejött és működik, lehet, hogy az oviba is viszünk belőle. Köszönjük!

 3. Rácz Anikó says: (előzmény @Lidi Kv)

  Örülök, hogy tetszik, ha elkészíted, szólj, hogy tetszett! 🙂

 4. Lidi Kv says:

  Ezt biztos kipróbálom! Nagyon tetszik, mifelénk nem volt ilyesmi.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!