A napfény illata

Betonkaspó házilag, amiért érdemes megőrülni

Bár az időjárás még nagyon szeszélyes arcát mutatja, a jó időben az ember már a természetben szeret lenni, és csinosítgatja az erkélyt, teraszt, kertet is, ahová szép lassan kikerülnek a növények is.

Nálunk a terasz van soron, mivel a kert miatt ritkábban használjuk, ezért kicsit hátrányos helyzetűnek mondhatja magát. De mivel a ruhák szárításában nagy segítségemre van, megérdemli a kellemesebb külsőt. Gazdaságossági számítások után a növények fogják feldobni leginkább.

Már van egy tavalyról átmentett muskátli, meg 3 hamisciprus, két éledező levendula, amikről egyelőre nem látom, hogy felélednek-e vagy sem,  ja és a kaktuszok is kinn tavaszolnak. Még körömvirágot szeretnék.

És hogy egységes és még csinosabb legyen a kép, csinos kapók is kellenének. Persze valami mutatós, egyedi és költséghatékony megoldás. Így nekiláttam betonkaspó gyártásának.

Bár azt hittem, nem vagyok betonrajongó, de például ezek láttán simán meggondoltam magam és megkedveltem ezt a kissé rossz hírű alapanyagot.

Ráadásul a kaspók készítésének az első lépése, hogy testápolóval ki kell kenni a műanyag formákat, így rögtön egy kis kényeztetéssel kezdődik, így ezt nem lehetett kihagyni. 🙂

3

Amire szükséged lesz:

  • sok-sok üres műanyag doboz (nagy tejfölös, kis tejfölös, fagyis, krémes tégely)
  • fugapor
  • testápoló
  • kavicsok, vagy nehezékek

Szóval kikentem a műanyag edényeket testápolóval. 🙂 Ez azért kell, hogy a formából könnyen kijöjjön a kész edény.

Két éve igazi betont használtam, nagy kavicsokkal, most finomabb felületre vágytam, így került elő a fugapor.

A fugaport kikevertem a használati útmutató szerint, de így egy kicsit szilárd lett, és hamar kötött, így adtam még hozzá egy kis vizet, csak hogy olyasmi állaga legyen, mint az olajos piskótának.:-)

Ezután egy adag masszát töltöttem az edények aljába, majd ebbe került egy kisebb edény, kavicsokkal megpakolva.

Végül a két edény fala közé bűvészkedtem az anyagot, na, ez volt a legnehezebb.

 3

1 hétig álltak az ablakban, hogy szépen kiszáradjanak. Ha már erősen süt a nap, jobb félárnyékos helyre tenni.

 2

 A kész kaspókat akrilfestékkel lefestettem, majd száradás után mehetett bele a virág. Mivel ebből nem tud elfolyni a víz, az aljára érdemes egy kevés apró kavicsot tenni.

4

 Ugye, szépek? 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!