A napfény illata

Bögrés palacsinta recept

Klasszikus palacsinta recept bögrésen: könnyed, lágy palacsinta gyorsan.

5

Ezt a receptet még az általánosban tanultam technika órán 🙂 , persze azóta egy kicsit turbósítottam, mert nálunk, ha megtudják a gyerekek, hogy palacsinta lesz, alig bírják kivárni, és úgy fogy, ahogy sütöm.

A palacsinta hozzávalói:

2 bögre liszt

2 bögre tej

1,5 bögre (szűken) ásványvíz

2 tojás

késhegynyi só

2 kk. cukor

(bögre=2,5 dl)

Leírom a turbó lépéseket :

(az érzékeny idegzetűek hagyják ki ezeket a sorokat, és lépjenek a klasszikus lépések fejezethez) :

  • A hozzávalókat összekeverem  gyorsan fakanállal, majd (itt az érzékeny idegzetűek hagyják ki ezeket a sorokat, és lépjenek a klasszikus lépések fejezethez) botmixerrel tökéletesen simára keverem.
  • Sütéshez én teflon palacsintasütőt használok, és mivel gázsütőm van, a legnagyobb rózsán sütök, kb. közepes fokozaton.
  • Egy kávéskanálnyi olajjal kikenem a serpenyőt, majd forrósítom: a serpenyőmön van egy kis piros pötty, ami jelzi, hogy elég meleg az olaj, de ha ez neked nem lenne, addig kell melegíteni, míg az olaj “ráncosodni” kezd.
  • Ekkor jöhet a palacsintatészta: én babonából az elsőt mindig kicsit vastagabbra sütöm. 🙂 Közben a serpenyőt gyengén mozgatom, hogy mindenütt süljön, lapáttal átfordítom, és sülhet a második oldal.
  • A további palacsinták alá is kenek egy kis olajat (kb. fél kávéskanálnyit), mert kisül anélkül is, de így lesz finoman lágy, nem szárad ki.

TIPP: Kismamaként használtam ezt először, de sok palacsintánál ez ma is kényelmes: sütéskor háttámla nélküli bárszéken ülve sokkal kényelmesebb.

Klasszikus lépések:

A tészta kidolgozása klasszikusan (így csináltam régebben): A tojásokat cukorral, sóval, a tej felével és a liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot és habverővel kidolgozzuk.

 Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!