A napfény illata

10 tavaszi kreatív ötlet gyerekeknek

Tavaszcsalogatóként  esős délutánokra, a tavaszi szünetre: 10 játék- és alkotásötlet gyerekeknek. Mindegyik könnyen, olcsón, otthon is megvalósítható.

Nagyon várjuk a tavaszt, a gyerekek már egy kis napsütéstől is bezsonganak, nézegetjük a ki-kibújó hagymásokat, aranyesőt virágoztatunk, magokat ültetünk.

Közben próbáljuk elűzni a szürkeséget, és papírgurigából, tojásdobozból, színes papírokból vidám, szemet gyönyörködtető dekorációk, alkotások születnek.

 Tavaszi virágok papírból

tavaszi virág1

Elkészítése ennél egyszerűbb már nem is lehetne, ráadásul ennek a virágnak a megrajzolása, kivágása fejleszti is a gyerekkezeket.

tavaszi virág3

Készítettem hozzá egy kivágható, körberajzolható lapot is, ezt a gyerek körberajzolhatja a vonal mentén, ami segíti az írás előkészítését, fejlesztését, kivágása pedig az ollóhasználathoz kiváló vágógyakorlat. A lapot innen letöltheted.

 tavaszi virág2

 Tojástartóból készül ez a virágcsokor, ami ajándéknak is kiváló:

tavaszi virág4

Elővehetjük a házi porcelángyurmát is egy aranyos tavaszi kompozícióhoz. A gyurmán kívül a kompozícióhoz hurkapálcára, vagy fogpiszkálóra és festékre lesz szükséged.

 tavaszi virágok5

Muffin papír, csipesz és dekortapasz (vagy színes papír) és kész is a tavaszi rét:

tavasz virág 6

Tavasszal a tulipánokról se feledkezzünk meg, ezt a tulipánt még egy ovis is könnyen elkészítheti, közben fejlődik a finommotorika és a térérzékelés (hajtogatás) is, nem is beszélve a kreativitás okozta örömről.

tavszi virág6

Madárkák

 Egy fecske nem csinál nyarat, de néhány tavaszt igen. A fecske sablonja innen letölthető.

fecske

És persze, hogy a gólyát sem hagyhatjuk ki, ami vattakorongból készül.

3

Rovarok

Fekete kartonból és újságpapírból készülnek ezek az aranyos méhecskék.

méhecske

Lepkéket is készíthetünk kávéfilterből. Mosható filctollal kiszínezzük a kávéfiltert, majd egy kevés vízzel leöblítjük a papírt és megszárítjuk. Száradás után középen megtekerjük, majd csipesszel összefogjuk.. Csápok gyanánt zseníliadrótot használunk.

lepke

Ugyancsak lepke, de már fonalból, a technika hasonló a pókháló készítéséhez, itt fogpiszkálók körül kell tekergetni a fonalat, a leírás itt.

lepke2

És ismét egy csodás lepke muffin papírból és csipeszből:

lepke3

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!