A napfény illata

10 perces pillefánk

Pillekönnyű és gyerekjáték elkészíteni.

Az úgy volt, hogy Máté a legutóbbi iskolakóstolóról, – ami egy jó kis  program a nagycsoportos ovisoknak, hogy megismerjék az iskolát és a leendő tanító néniket –  nagy lelkesedéssel, egy papírtányérral és papír fánkocskákkal jött haza: ezeket számolgatták,  “eszegették” a számtanoda keretében. Na, és persze azzal a kéréssel, hogy süssünk ilyen sütit.

4

Mivel almafánkot és túrófánkot már sütöttünk korábban, most újabb egyszerű receptet kerestem, amit gyorsan elkészíthetünk. Így esett a választás erre a receptre, mert az Andi konyhája a kedvenc oldalam, és a 10 perc is nagyon biztató volt, nem beszélve arról, hogy keleszteni és dagasztani sem kell. 🙂

Persze közben változott kicsit a recept is, így közreadom, mi hogyan csináltuk.

Hozzávalók:

2 bögre (2,5 dl) liszt

4 ek. cukor

1 cs. sütőpor

1 doboz tejföl + 1 doboz kefir (150 g-os)

2 tojás

citrom reszelt héja (elhagyható)

kortynyi rum (elhagyható)

A kefir az a darabosabb fajta, nem a folyós, és annak, hogy ezt használtuk, egyszerűen az volt az oka, hogy ez volt itthon. 🙂 De jól működött, így nyugodtan mehet bele. Persze használhatunk 2 tejfölt is.

1

Keverjük össze a lisztet a sütőporral. Majd a tojást a tejföllel kefirrel, cukorral, ehhez adjuk a lisztes keveréket, végül keverjük ki alaposan a tésztát.

2

Mi sűrű galuskaszerű tésztát kaptunk, amit két kiskanál segítségével szaggattunk a forró olajba. Hát, a formája, hogy is mondjam, amolyan rusztikus lett 🙂 , de a második adagnál már egészen cuki kis fánkocskák lettek. Szerencsére a porcukor ápol, és eltakar, meg amúgy is az a legfontosabb, hogy finom legyen. 🙂

3

A sütésről még annyit, hogy nem jó, ha túl forró az olaj, mert akkor megég a fánk és keserű lesz, inkább olyan közepes lángnál kell sütni, és a fánkok se  ne legyenek túl nagyok.

5

És jöhet a matematikai feladvány is: hány darab fánk marad, ha a gyerekek 10 fánkból 10-et megesznek? 🙂

 Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!