A napfény illata

Maradék bejgliből: hamis guba

Arra az esetre, ha valakinek maradt volna némi bejglije.

Mivel idén lagzival és utazással telt a karácsonyunk, így kevesebb bejgli fogyott és a megmaradt kicsit száradásnak is indult a távfűtésnek köszönhetően. És mivel a mákos gubát egyébként is szeretjük, most hamis guba készült belőle.

1

  • kb.  400 g bejgli (mákos vagy diós)
  • 6 dl tej
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 1 ek. cukor
  • mazsola
  • 3 ek. vaj + a kenéshez

2

A bejglit felszeleteljük, majd kettévágjuk.
 
3
A tejet lábosban melegítjük, beletesszük a vaníliát. A cukrot a tojássárgájával elkeverjük, kikeverem, egy kevés meleg tejet keverünk hozzá, majd a tejhez adjuk. Közepes lángon kevergetve főzzük, míg kicsit sűrűsödik. (Ne forrjon.)
Ha a bejgli kicsit szárazabb, emeljük a tej mennyiségét.
Ezt a bejglire öntjük, majd kivajazott tepsiben, kb. 180 fokon addig sütjük, míg kicsit megpirul.
 
4

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Szia Ági! Köszi! Boldog újévet Neked is! 🙂

  2. Ágnes Hajdú says: (előzmény @Rácz Anikó)

    Szia Anikó! A bejglit félbe vágva, alufóliába csomagolva beteszem a mélyhűtőbe. Kiveszem, kicsomagolom és szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni. Utána szépen szeletelhető, olyan, mint a friss.

    Buék Ági!

  3. Szia Ági! Ez is egy jó módszer, köszi. De sajnos nekünk kicsi a hűtő fagyasztója, ezért erre nincs mód. És hogyan olvasztod ki? A sütőben? Szép napot: Anikó

  4. Ágnes Hajdú says:

    Maradék bejgli? Nálunk olyan nincs. A maradékot lefagyasszuk!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!