A napfény illata

Házi forrócsoki por

Olyan jó a hideg estéken egy finom forró csokoládéval bebújni a takaró alá és nézni egy jó kis filmet. Készítsd el házilag a forrócsoki port, és zárd üvegbe ezt a hangulatot! Ajándéknak is kiváló.

Mindjárt két receptet is mutatok, az egyik a gyerekek kedvence, a másik az enyém. 🙂

1

Gyerekek kedvenc forrócsokija porból:

Legyen sűrű, legyen krémes, legyen édes. 🙂

Hozzávalók:

2 teáskanál keserű kakaópor (jó minőségű)

1-2 teáskanál cukor

1 teáskanál étkezési keményítő

2 dl tej

A porokat összekeverjük, majd kb. 1 dl tejben ( a tejet fokozatosan adagolva) elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és mikrózzuk 1-2 percig, közben megállítva a mikrót és megkeverve a csokit, mert kifuthat.

2

Forrócsoki por, ahogyan én szeretem:

Hozzávalók:

1 tábla étcsoki (jó minőségű)

1 csésze (1dl) nádcukor

3 evőkanál kakaópor

3 evőkanál   étkezési keményítő

 fél teáskanál fahéj

Egy késes keverőben alaposan összekeverjük az alapanyagokat, majd egy zárható edénybe tesszük.

Felhasználáskor felforraljuk a tejet, ebbe kerül a 2-3 teáskanálnyi por.

3

Szép napot!

 A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!