A napfény illata

Retró sütik: Zebra keksz

Igazi látványos süti, amivel még a kezdő konyhatündérek is lenyűgözhetik a családot, barátokat, na és nem mellesleg finom is. Kóstolj bele ebbe a retró sütibe, a munkahelyi névnapi bulik  egyik sztárjába. 🙂

5

Van egy receptgyűjteményem abból az időből, amikor még a munkahelyeken nagy névnapi sütizés volt, a recepteket még írógéppel írták és indigóval másolták, és a recept megnevezése mellett ott állt zárójelben a forrás is: Mancika. 🙂

Egyszerű, isteni, látványos házi finomságok, amik nélkül nem volt húsvét, karácsony, névnap, és amik ma is ugyanolyan finomak. 🙂

Ilyen a  zebrakeksz is, ami sütés nélkül készül.

Hozzávalók:

2 csomag csokoládés pudingpor (főzős fajta)

6 dl tej

8 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaópor

25 dkg margarin

1 csomag (25 dkg) Albert keksz

5-6 evőkanál kókuszreszelék

4

A pudingporból és a cukorból sűrű pudingot főzünk.

Hagyjuk kicsit  hűlni, majd belekeverjük a margarint is.

Tálcára alufóliát teszünk, erre építjük a sütit.

A kekszeket egyenként bekenjük a csokikrémmel, majd összetapasztjuk őket úgy,  hogy egy rudat kapjunk végül.

A kekszrudat kivülről is bekenjük csokival, majd kókuszreszelékben meghempergetjük, belecsomagoljuk a fóliába és hűtőbe tesszük.

A legjobb, ha egy éjszakát áll, ekkor jól megpuhul a keksz.

Ferdén szeleteljük, így lesz szép csíkos.

6

Még egy retró recept?

Non plus ultra: a magyar macaron

Szép napot!

 A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Magdolna Hodine says:

    Nagyon szeretem ezt a gyorsan elkészíthető édességet! 🙂
    – és milyen régen csináltam! De jó, hogy eszembe juttattad! Köszönöm! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!