A napfény illata

10 csodás nyári csokor

Napsütés, meleg szellő friss levegő, és  színes virágok: nekem ez a nyár. Bár már közeleg a szeptember, azért még élvezzük a nyarat, mely tele van színes virágokkal a kertben, az országutak mentén, a réteken. És vigyünk haza ezekből az apró csodákból is, mert:

“Otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. (…) Még egy gallyakból összetákolt sátor is otthon lehet. Ha az ember önmagából is hozzáad valamit. Elég egy szál virág, amit az útszélen találtál. Egy fénykép, amit éveken keresztül hordoztál a zsebedben. Egy könyv az asztalon. Egy ébresztőóra. Mit tudom én: ezer apró kacat ragad az emberhez útközben. (…)  Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon.” (Wass Albert)

 1

A kúpvirágok és a hortenzia feldobják a legegyszerűbb befőttesüveget is.

2

Néhány vadvirág ad különleges bájat ennek a zománcozott kancsónak.

3

Mindig is szerettem volna hortenziát, kedvencem a rózsaszín. Már egyetlen virág is felvidítja a konyhát. Ugye? 🙂

4

A cickafark fehér, és rózsaszínes virágai nagyon tartósak és mutatósak. Ráadásul a nők gyógynövénye is, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatása van.

5

Ha kicsi az asztalunk, azért használjunk virágokat, a  sárga cickafark fellógatva is napsütést hoz otthonunkba.

6

A mi kertünk, pontosabban a füves terület inkább réthez hasonló, nő benne mindenféle vadvirág, melyből a gyerekeim szoktak hasonló csokrot szedni.

7

Elég egy-két szál zsálya vagy veronika szimpla borosüvegben.

8

A tátikákat csipkével kombinálhatjuk.

9

Gondoltad volna, hogy a képen látható növény a sárgarépa elődje? Ez a vadmurok, mely utak menték, árokszélen réteken él, és a vázában is csodásan mutat.

10

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képek forrása: town-n-country-living.com. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!