A napfény illata

Jeges almatea almahéjból

Itt a nyári alma szezonja, amiből nálunk finom süti készült. De mi lesz a gyönyörű piros almahéjjal? Hát persze, hogy tea készült belőle, de ezúttal jegesen.

1

Az almahéjakat 4-5 dl vízzel leforráztam, majd lefedve 15 percig állni hagytam. Mézzel, citrommal szeretem a legjobban, de önmagában is nagyon finom behűtve.

3

A gyerekeknek egy kis citrommal, kevés cukorral, vagy mézzel kiváló nyári üdítő,  hiszen az alma vitamin-, foszfor- és savtartalma jótékonyan hat az agyműködésre.

4

A héját is meg kell enni (inni), mert abban van a vitamin! 🙂

2

5Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.


Tip-1kicsi Spórolós tipp:

Ha bármilyen almás sütit készítesz, a levágott és egészséges almahéjakból készíts teát. Ha nagyobb mennyiségű almahéjunk van, azt száríthatjuk is sütőben: rácson 55-60 fokon, nyitott sütőajtó mellett (a sütikészítés után 🙂

Nyáron jegesen, télen mézzel fogyaszthatod. Finom és egészséges. Az alma vitamin-, foszfor- és savtartalma jótékonyan hat az agyműködésre (vizsgaidőszak), szabályozza a máj és vese működését is. Az almahéj teának remek vízhajtó hatása van és hányásos hasmenéses időszakban az egyik legkiválóbb védőital.

Tetszett a tipp? Oszd meg másokkal is!  További ötletek itt.


 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Pink Dust says:

    Biztos, hogy ki fogom próbálni! Jól néz ki 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!