A napfény illata

cukkiniSüti

Idei a kedvencünk a cukkini, melyet még a férjem is megkedvelt, bár, mikor tavasszal  elültettem, azt kérdezte, hogy minek ez a tök? Na, mostanra már megbarátkozott vele, sőt titokban meg is szerette, bár ezt azért nem vallaná be. 🙂

Pedig jóízűen ette a töltött cukkinit, ízlett neki a cukkinilekvár, és a dobálósba is került, mert savanyítva is nagyon finom.

És hogy még sütit is lehet belőle készíteni? Na, ez már csak hab a tortán! 🙂

címlap

Úgy gondoltam, minden olyan receptben használható, melynek tésztájában alma van, így Gizi mama almás sütije volt a kiindulási alap.

3

A hozzávalók:

4 db tojás

30 dkg liszt

30 dkg cukor

5 dkg darált dió, 5 dkg aprított dió

2 dl olaj

2 kk szódabikarbóna

2 ek kakaó

1 cs vaníliáscukor

10 dkg mazsola

40 dkg reszelt cukkini

2

A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, majd  lereszeljük.

SAM_3747

A lisztet a dióval, kakaóval, szódabikarbónával elkeverjük.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a kinyomkodott cukkinit.

Az egészhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, jól eldolgozzuk, mehet bele a mazsola is.

Kb. 180 fokos sütőben sütjük (kb. 40 percig).

SAM_3820

Aki nem szereti a mazsolát, elkészítheti úgyis, hogy a kakaós lepény tetejét lekvárral keni, majd erre mehet egy kis olvasztott csoki. Így is isteni!

SAM_3836

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!