A napfény illata

Sárgabarackmag: a finom csemege

Az úgy volt, hogy hosszú idő után ismét baracklekvár főzésre adtam a fejemet. Legutóbb még mikor lekvárt főztem, nem volt 3:1-ben csodaszer, helyette jó sokáig főztem cukorral a gyümölcsöt és celofán közé tett szalicillal tartósítottam. Nem ma volt! 🙂

Most aztán minden “előedzés” nélkül rögtön 15 kg barackkal kezdtem a lekvárfőzést, persze a legnagyobb kánikulában. 🙂 Mit mondjak, alaposan megizzadtam, de cserébe rengeteg gyönyörű baracklekvárom lett, mellékesen meg egy nagy adag barackmagom.

SAM_4876

Nézve a nagy kupac magot, eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mindig kiszárítottuk, majd a kövön megtörve csemegéztünk belőle. Így aztán következett a szárítás, majd a törés, ami nem egyszerű, lévén a igen kemény csonthéjjal van dolgunk. Lehet eszegetni a magocskát. 🙂

SAM_4930

SAM_4938

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!