A napfény illata

Szuper sk. útijátékok az utazás túléléséhez

Itt a nyár, lehet utazni, mi is készülődünk, és mondhatom, az utazásban az a legfárasztóbb, mikor a gyerkőcök erősen unatkoznak és egy kétórás útnál is percenként elhangzik a kérdés: ” Ott vagyunk már?”

Útközben énekelhetünk, játszhatunk szóláncot, barkochbázhatunk, jöhet a Kő, papír, olló is, és ha egy kis csendre vágyunk, készítsünk szuper játékokat az útra. Egyszerűen készíthetők, olcsók és nagyon ötletesek.

Mágneses kirakó

A kirakók nagyon jók, csak hát utazás alatt nem lehet kirakózni. Vagy mégis? Mikor megláttam, tudtam, hogy ilyen nekünk is kell! Szuper ötlet! Végy egy kirakót, majd ragassz rá vékony mágnescsíkot. Kell még egy megfelelő méretű fémtálca és már mehet is a játék!

DSC063481

Spatulás kirakós

Ez is egy kirakós, és még mágneses is, de kisebb gyerekeknek is jó. Nyomtass ki egy képet (vagy vágj ki egyet egy gyerekújságból), vágd fel a spatula szélességének megfelelő csíkokra, majd ragaszd a spatulára, melynek túloldalára szintén mágnes kerüljön.

2

Bingó: aki nem ismeri, ennek a játéknak az a lényege, hogy egy 4*4-es, vagy 5*5-ös táblázatban lévő képeket kell bejelölni, ha például az út során a gyerkőc meglátja az adott objektumot. Ha vízszintesen, vagy függőlegesen, vagy átlósan kigyűlt a 4, illetve 5 jelölés, akkor azt kell kiáltani, hogy Bingó! és persze nyertünk is. Utazáshoz célszerű laminálni, vagy genothermbe (irodai berkekben: bugyi) tenni, és matricákat ragasztani a fellelt tárgyra, vagy whiteboard filccel jelölni: ez letörölhető, így a játék többször játszható.

Ez innen letölthető.

3Ha pedig ez tetszik, innen letöltheted:

4

Tangram:

Na, a Tangram az a kirakó, amit a gyerekek könnyen kiraknak, de a felnőtteknek legtöbbször komoly fejtörést okoz. Nagyon jó kis úti verziót találtam, ha ide klikkelsz, letöltheted a játékot, amit ki kell vágni, lehet laminálni, vagy dekupázs technikával strapabíróbbá tenni. A hátoldalára ennek is mágnes kerül. Talán a legnehezebb feladat egy csinos fémdoboz beszerzése a játékhoz. Ezt még most megcsináljuk!!!! 🙂

56

Ördöglakat:

Na, ez már az iskolás korosztálynak való, de nagyon szuper ötlet, hogy régi kazettákat használhatunk az elkészítéséhez. Ugye, van még otthon? 🙂 A részletes elkészítési útmutatót képekkel itt találod. Viszont jó, ha te is tudod, hogyan kell a rejtvényt megoldani, a megoldás itt található. 🙂 Csak türelmeseknek! 🙂

7

Mágneses képkirakó:

Ötletes és még fejleszt is! Kell hozzá egy kapcsos füzet, mágneslapok, dekorgumi. Az elkészítését itt találod.

8

Kémpalack:

Ezt leginkább a kisebbek élvezik. Egy műanyag palackba tegyél rétegezve rizst, illetve apró színes tárgyakat, hogy ne látszódjanak. Érdemes a tárgyakról fényképet készíteni, és kinyomtatni, hogy a kis felfedező tudja, mit kell megkeresnie. A palackot nem kell teljesen megtölteni, hogy lehessen kissé mozgatni, közben előbukkannak a színes tárgyak. Az előrelátok ragasszák be a kupakot, hogy ne a kocsi takarításával kelljen kezdeni a nyaralást! 🙂 Leírás itt.

9

Szép napot!

A bejegyzésben szereplő képekre kattintva elérheted a képek forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!