A napfény illata

Így csinosítsd a befőttjeidet!

Számtalan egyszerű ötlet, hogy ne csak finom, de csinos is legyen.

 

Amióta van kertünk, nagyon szeretek szörpöket, lekvárokat készíteni, a férjem pedig a pálinkáira és a csipkeborunkra büszke. Szívesen adjuk ezeket ajándékba is, a gasztroajándékoknak szerencsére sokan örülnek. A szörp, lekvár, befőtt, pálinka persze akkor jó, ha finom, de ha még szép is, akkor az külön öröm. Általában kicsinosítom az üvegeket, kerül rájuk címke is. 

A címke nemcsak díszít, de fontos információkat hordoz: mi van az üvegben, mikor készült, és még persze sok minden mást ráírhatunk, például egy szép idézetet, az ajándékozott nevét. Kedvencem a Jamlabelizer  oldal, ahol az űrlapot kitöltve csinos kis címkéket szerkeszthetsz, majd  lementheted vagy kinyomtathatod.

15

Ezeket a  retro stílusú címkéket itt találod.
 
18

Ezeket a csinos színes címkéket innen tudod letölteni.

16

A Sonomagarden oldalon találtam ezeket a címkéket, innen letölthetők.

További letölthető címkét itt is találsz.

Címkék helyett írhatunk közvetlenül az üvegre is, ehhez használhatunk lakkfilcet, vagy krétafilcet. Ez utóbbi könnyen lemosható. (Én Posca filcet használok), mint ezeknél a gyömbérszörpöknél.

Nagyon jók a táblafestékes címkék is, (az IKEA-ban lehet ilyen dekortapaszt kapni).

A felirat a csomagolás tetejére is kerülhet, és írhatjuk egyszerűen csomagolópapírra is, mindkettőt készítettem már.

A következő lépés a fedő díszítése. Legegyszerűbb, ha ehhez egyszerű csomagolópapírt, vagy szalvétát használunk, de a tortapapír is nagyon csinosan mutat az üvegen. (Egyébként ez a címke a kedvencem, már csak egy írógépet kell szerezni hozzá 🙂

3

A szalvétát dekupázs technikával is felvihetjük a tetőre.

13   4

A színes papírok nagyon vidámak.

Gyors és látványos, ha  dekoratív muffinpapírt kötünk a lekváros üveg tetejére.

1

Ez az én verzióm:

Ha van otthon maradék , mintás textilanyag, beboríthatjuk vele a befőttek tetejét. Cifrázhatjuk még egy kicsit, ha cikkcakk ollóval vágjuk körbe az anyagot. 2

 

5

 

8

A pamutvászon textíliákat transzferálással tehetjük egyedivé. A technikát itt találod.

Befőtt-divat. 🙂 #házi #lekvár #nincsen #párja #homemade #jam #decor #transfer #diy #anapfenyillata #mik

A post shared by A napfény illata (@anapfenyillata) on

Nagyon szeretem a kalligráfiát is, amikor van egy kis időm, ilyen címkéket készítek.

 

Befőzve. 🙂 #imádomaházifinomságokat #homemade #naturally #fruit #calligraphy

A post shared by A napfény illata (@anapfenyillata) on

 

Nagyon izgalmas ötlet a következő: az éppen befőzött gyümölcsöt festékbe mártjuk, majd azzal nyomdázunk. Hát ezt ki kell próbálni.

A csipke az üveg tetején és az oldalán is jól mutat.

10

A befőtt tetejére kerülhet maga a címke is, az üvegre tehetünk apró díszeket, szalagot.

11

12

A szörpös üvegekről se feledkezzünk meg!  Pékzsineg és egy egyszerű fémdísz és máris kész a csinosítás.

14

Egyszerű, de látványos módja a díszítésnek a dekortapasz.

19

 

20

 

21

A parafadugókra készíthetsz csillámos díszítést is.

SAM_1660

Végül pedig érdemes megnézni, hogy a Masnis lányok hogyan dekorálják a baracklekvárokat (egy kis lekvárfőzés után).

 

Te hogyan díszíted a befőttesüvegeket? Küldj képet! Szép napot!

Képek: részben saját, illetve rákattintva eléred a forrását. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Takáts Lilla says:

    Köszönöm, imádom!
    Már készítem is a címkét a még dunsztban lévő eperlekvárjaimhoz…

  2. Szia Lilla! Nagyon szépen köszönöm. 🙂 Köszi, hogy szóltál, javítottam a linket, most már működik. (Kopp, kopp, kopp 🙂

  3. Takáts Lilla says:

    Remek kis összeállítás!
    Sajnos a legelső link nem működik. “Nincs jogosultságod a szerkesztéshez.” Mi lehet az oka? Tudnál adni egy másik linket hozzá? Köszi.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!