A napfény illata

Vidám tavaszi pulcsi-táska

P1170082Egyszerűen imádom! Vidám, tavaszias, újrahasznosított és az első sk. táskám! :*)

Biztos Ti is vagytok úgy vele, hogy valamit mindig félretesztek, aztán halogatódik, halogatódik, majd vagy hirtelen elkészítitek, vagy végleg feledésbe merül. El sem hiszem, hogy már 5 évvel ezelőtt turiztam ezt a klassz kis pulcsit, aminek színei rögtön megfogtak, és mikor megláttam, hogy nagyrészt gyapjúból van, rögtön tudtam, hogy kipróbálom a mosógépes nemezelést!

Ehhez a pulcsit 60 fokon kell kimosni egy régi farmernadrág társaságában: a nehéz anyag segíti a nemezelődést. Ami fontos, hogy csak olyan ruhadarabnál működik, amely legalább 80 % gyapjút tartalmaz.

SSzóval kimostam a pulcsit az előbbiek szerint, így kaptam egy nagyon jó kis nemez anyagot,- ez volt 5 éve- aztán félretettem, mert valami nagyon jót akartam készíteni belőle. Legközelebb tavaly télen került elő valahogy, amikor is az ujjából kaspóhuzat lett.

P1130309

És most táskát varrtam belőle. A táska alapja tehát a nemezpulcsi, melyről levágtam az ujjait és a hónalj résznél végigvágtam egyenesen, így egy 26*30-as négyzetalapot kaptam. Ebbe varrtam egy ugyanilyen méretű farmer bélést, illetve már kinőtt farmerből készítettem el a a felső részt is, kb. az itteni leírás szerint.

Nagyon dolgozok!

P1170075

A varrásnál kissé nehézséget okozott az anyagok vastagsága, egy tű bánta is a varrogatást, és kezdőként egy fél nap volt megvarrni, és néha nem igazán értettem, mit hova kell varrni, de sebaj, mert nagyon megszerettem a végeredményt. Figyelmetekbe ajánlom a gombot, mely anyukám ballonkabátját díszítette valamikor gyerekkoromban, amikor már alig vártam, hogy megszerezzem a gombgyűjteményembe. 🙂

P1170086

Szép napot!

 A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!