A napfény illata

Húsvéti előkészületek 1.0

Azt kérdezed, hogy nem túl korai ez? A válaszom határozott: nem. 🙂 Arról van ugyanis szó, hogy az előkészületek nálunk a tojás kifújásával kezdőnek, vagyis kukót készítünk, nálunk így hívják a kifújt tojásokat.

A magyarázathoz persze az is hozzátartozik, hogy húsvétkor általában vendégek vannak nálunk- nagy dolog, gondolhatod, nálatok is! 🙂 – szóval úgy értem, több napra jönnek, így együtt  készülődünk a húsvétra, ami azzal is jár, hogy seregnyi gyerek (fiúk, lányok vegyesen) akar tojást festeni, persze seregnyi mennyiséget, és bár a locsolók összeszámlálásához a két kezem is elég, mégis sokat festünk, mert hát olyan jó tojást festeni! És bár szeretjük a tojást,  de rövid idő leforgása alatt nem bírunk ekkora mennyiséget megenni! 🙂

Szóval mától fújjuk a kukót! A tojást alaposan megmossuk, majd a tojás  két végét egy tűvel (pl. hústű) kiszúrjuk, a lyukat kissé kitágítjuk, majd a tűvel a tojássárgáját átlyukasztjuk, és óvatosan, de erősen kifújjuk a tojást (kisebb adagokban). A kifújt tojáshéjat vízzel kimossuk, majd tojástartóba, vagy papírszalvétára állítjuk, hogy kifolyjon a víz belőle.

És ha már mindent beleadtunk, következzen néhány ötlet a festésre is, hiszen nem árt már elgondolkodni az idei tojásfestési technikákon sem.

Az idei évre tervezem, szerintem nagy sláger lesz ez az Angry birds mintájú tojás:

kép32

Minyonokat festeni sem túl bonyolult!

kép7

Nindzsák a kis harcosoknak:

kép8

Dekortapasszal is díszíthetünk:

kép9

kép11

Persze a csirkék sem maradhatnak ki:

kép10

Lehet keverni a színeket:

kép12

Papírból is kivághatunk szép virágokat, melyet a tojásra ragasztva mutatós dekorációt kapunk:

kép13

Ha a festett tojást óvatosan beragasztózod, majd arany fóliával vonod be, végül óvatosan lesimítod és a felesleget az ujjaddal eltávolítod, ilyen szép tojásokat kapsz:

kép14

Türelmesebb gyerekkel kipróbálhatjuk ezt a fonaltekerős verziót!  (azért vastag fonalat válasszunk!):

kép15

Pufifestékkel:

kép16

Mrprintables kihagyhatatlan, letöltés innen:

kép17

Apró cukorkákkal:

kép18

A Kicsik is részt vehetnek a tojásfestésben: egy kis ujjlenyomatot pecsételnek a tojásra és anya, netán apa kiegészíti. Kedves ötlet!

kép19A nagyobbak már erőművészt is készíthetnek:

kép20

Nintendo rajongóknak kötelező!:

SONY DSC

 Szép napot!

A képek forrásai a képekre kattintva érheted el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!